G4Media.ro

Polițiști prahoveni, certați de judecători pentru că au fost prea toleranți cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Polițiști prahoveni, certați de judecători pentru că au fost prea toleranți cu un inculpat agresiv: ”Nu se mai justifică lipsă de fermitate”

Un complet de judecată de la Judecătoria Câmpina i-a criticat în motivarea condamnării unui recidivist pentru ultraj că polițiștii care l-au preluat de acasă i-au permis acestuia să aibă un comportament amenințător, transmite Ziarul Incomod.

Judecătorii au arătat că un poliţist care are în fişa postului asigurarea ordinii şi liniştii publice are şi alte mijloace legale să-şi ducă la îndeplinire misiunea, fiind autorizat de lege să deţină armament letal şi alte mijloace de intervenţie asupra persoanelor, în condiţiile legii, inclusiv pregătirea fizică a poliţistului şi ”alte elemente şi caracteristici inerente funcţiei de agent al statului învestit cu autoritate”.

”(…) după aceste momente, nu se mai justifică lipsă de fermitate în intervenţia şi executarea mandatului, rezultată din filmare examinată de instanţa cu ocazia deliberării. Fără a analiza modul de executare a actului de procedură, instanţa consideră că s-a generat şi întreţinut o stare de interacţiune între persoanele vătămate şi inculpat, în care cel din urmă a înţeles să se manifeste în modalităţile descrise în precedent. Interacţiunea a fost tolerată şi menţinută de organele de poliţie care nu au intervenit ferm, ci au lăsat inculpatul să se desfăşoare liber şi neîngrădit, dialogul/schimbul de replici între persoane animând interacţiunea părţilor”, au motivat judecătorii Câmpineni.

Ei l-au condamnat în primă instanță pe Radu Costin, un recidivist din comuna prahoveană Filipeştii de Pădure, la un an şi cinci luni de închisoare în regim de privare de libertate pentru ultraj. Sentinţa dată de Judecătoria Câmpina nu este definitivă.

Bărbatul recidivist a fost implicat în toamna anului 2020 într-un scandal în momentul în care un echipaj de poliţie a venit la domiciliul său să-l ia la audieri, într-un dosar în care avea calitatea de suspect. Deranjat de prezenţa organelor de poliţie, individul a devenit agresiv şi a început să-i înjure pe cei doi poliţişti care s-au dovedit total depăşiţi de situaţie, permiţând omului să-i ameninţe şi să-i umilească public.

Citește tot articolul pe ZiarulIncomod.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Dacă asa fac ei în fata agresorului, nu-i de mirare ca atunci când tu ca cetățean ești amenințat și agresat ei se uita la tine ca la ceva străin, îi deranjezi din moliciunea lor.
  Mulți polițiști nu au pregătire psihologică și fizică adecvată, sunt învățați sa stea și eventual sa dea amenzi oamenilor inofensivi pentru te miri ce.
  Nu inventez, am avut de-a face cu cazuri concrete.

  • Poate dacă se modifică codul penal și se introduce ca în SUA „resisting arrest”. Pe cât facem pariu că instanța de apel îl eliberează pe infractor? Știu mii de cazuri în care dacă polițiștii acționează ferm sunt condamnați.

 2. Și ăștia au Pensii Speciale ! 🤡

  • Obsesia USR-iștilor: pensiile! Bă băieți când vi se spune neo-marxiști vă ofticați dar aveți obsesia pensiilor ca și PSD. Vedeți că altul e electoratul vostru!

  • @ionut

   Nici cu dexul in fata nu esti capabil sa explici ce inseamna neo-marxist.

   Esti un util functional

 3. politistii prahoveni sunt multi, ineficienti, degeaba platiti ca cei mai multi dintre politistii romani!

 4. PUTEREA EXEMPLULUI. S-AU LUAT DUPA judecatori.