G4Media.ro

Politicile pro-nataliste al guvernului Viktor Orban nu dau rezultate: numărul de nașteri…

Politicile pro-nataliste al guvernului Viktor Orban nu dau rezultate: numărul de nașteri în Ungaria a scăzut în 2018 față de 2017

Numărul nașterilor a scăzut în Ungaria în primele 11 luni din 2018 față de perioada similară din 2017, în ciuda politicilor pro-nataliste ale guvernului Orban, scrie Hungary around the Clock. Numărul de nou-născuți a scăzut de la 84.000 la 82.500, criza demografică fiind alimentată de emigrație și de îmbătrânirea populației.

În ceea ce privește conturile deschise de guvern pentru copiii cu cetățenie ungară născuți în străinătate, au fost anunțate oficial 3.272 de asemenea conturi, dintre care 63% în România, 8% în Serbia și 6% în Austria.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Deh, dacă nu a avut și el un Genghis Khan prin bătătură (că doar nu a șomat, pe lângă nevasta de prim rang avâd și vreo 500 de concubine oficiale)?!
    Deci orbane, probabil că ție îți lipsesc concubinele.

    • Genghis Han avea doar vreo 7 neveste. Printesa Burta era prima nevasta si numai ea a nascut pe mostenitorii tronului . Atila avea vreo 300 de neveste, si paradoxal Atila a fost educat de mic la Roma pana la varsta de vreo 18 ani. Dar este aici o alta treaba: fiecare noua nevasta era trimisa de catre fiecare trib vasal ca o garantie a vasalitatii.
      Logic este ca Atila, cat a fost rege, avea cam 1 banchet /nunta pe luna, si in care, cu siguranta, casatoria se facea in multe situatii cu mai multe sotii in acelasi timp (2-3 deodata).

  2. E posibil sa fie asa, insa sursa citata, un blog facut de doi politiceni socialisti, Az En Penzem (Banii mei), care recunoaste ca e o estimare personala a autorilor nu este demna de incredere.

    • Si daca politcienii sunt din opozitie asta inseamna ca mint automat? Asta este propaganda lui Orban Viktor: daca se scrie ceva care nu ii convine atunci sunt minciuni ale socialistilor (socialistii din Ungaria nu pot fi de incredere), iar daca UE il ataca pentru ca a distrus statul de drept replica e ca defapt este o minciuna pentru ca UE vrea de fapt doar ca Ungaria sa primeasca musulmani. Si prostimea il crede pe Orbanica.

    • Am zis ca e posibil sa fie asa, doar ca articolul nu face referire la nicio cifra oficiala, la niciun document, nu citeaza nicio evidenta demografica, pur si simplu e vorba de parerea lor personala, pe deasupra cei doi autori nici nu sunt specialisti in demografie sau in statistica, unul e expert in finante, celalat e licientat in literatura.

  3. Imi place Orban asta, aduce o multime de bani in tara (in Romania adica), sa-l tie Dumnezeu sanatos si sa mai investeasca :)!

  4. Daaa, e nasol la unguri! Las’ ca-i bine in Romania! De-a dreptul incurajator…