G4Media.ro

Politicile lui Javier Milei par să dea roade / Secretarul Trezoreriei SUA:…

sursa foto: Facebook/ Javier Milei

Politicile lui Javier Milei par să dea roade / Secretarul Trezoreriei SUA: Argentina se îndreaptă spre sustenabilitate bugetară

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, s-a întâlnit joi cu ministrul argentinian al Economiei, Luis Caputo, salutând ceea ce ea a numit ”paşi importanţi” ai guvernului Milei pentru a restabili sustenabilitatea bugetară, a susţine cursul de schimb şi a combate inflaţia, transmite Reuters, transmite News.ro.

”Nu există nicio îndoială că aceasta a fost şi va continua să fie o perioadă dificilă de tranziţie economică pentru poporul argentinian”, a spus Yellen în declaraţiile pregătite pentru prima ei întâlnire cu Caputo.

Ea a afirmat că protejarea celor mai vulnerabili în timpul tranziţiei este de o importanţă vitală.

Yellen, ultimul dintr-un şir de oficiali americani care s-a întâlnit cu înalţi oficiali argentinieni de la preluarea mandatului de preşedinte de către Javier Milei, l-a lăudat pe Caputo pentru conducerea sa.

”Administraţia Milei a moştenit o sarcină de stabilizare dificilă, dar a făcut deja câţiva paşi importanţi pentru restabilirea sustenabilităţii fiscale, ajustarea cursului de schimb şi combaterea inflaţiei”, a spus ea.

Caputo i-a spus lui Yellen că guvernul lui Milei ştia că reformele vor fi provocatoare, dar a declarat că este ”foarte încrezător” că acestea vor reprezenta ”un punct de inflexiune” pentru ţara sa.

Yellen a spus că a văzut multe domenii de colaborare între SUA şi Argentina, pe probleme cheie de pe ordinea de zi, în timpul întâlnirii de săptămâna aceasta a oficialilor financiari din Grupul celor 20 de economii majore.

Ea a arătat că se aşteaptă ”la o relaţie activă şi constructivă” între Trezoreria SUA şi ministerul lui Caputo.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu, dar n-are cum, doar au spus-o toți experții economici. Nimeni nu a făcut așa ceva pentru ca era sortit eșecului de la început, aveau date, puteau demonstra oricând. Plus ca era nebunie sa faci așa, să tai din posturile care nu fac nimic la stat dar încasează salarii de mii de dolari. Nu, deci… nu!

    • E nevoie de oameni exceptionali care sa urmeze tenace castigarea unui mandat cu putere de decizie din partea cetatenilor, mai ales a celor inerti civic. In Romania nu s-a aratat asa ceva pana acum iar partidele vechi joaca un joc cu suma nula * pentru popor ( nu chiar nula, crestem lent economic si societal cumva in siajul vremurilor si in ciuda mediocritatii politicienilor ), bataia lor fiind pe acel bazin electoral de 30-40% din care multi sunt functionari sau antreprenori care castiga de pe urma statului.