G4Media.ro

Politician maghiar cu interdicţie de intrare în România, în conducerea unui ONG…

Politician maghiar cu interdicţie de intrare în România, în conducerea unui ONG care luptă pentru autonomia Ţinutului Secuiesc

Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), a confirmat miercuri că însărcinat pentru relaţii externe al ONG-ului este Attila Dabis, un cetăţean maghiar căruia România i-a interzis accesul în ţară timp de trei ani din motive de siguranţa naţională, transmite agenţia maghiară de presă MTI.

Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) este un ONG ce militează pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, autonomie respinsă de autorităţile române.

Poliţia Română de Frontieră i-a interzis lui Attila Babis în luna martie să intre pe teritoriul ţării. Acesta intenţiona să participe la un mare miting organizat la Târgu Mureş pentru autonomia secuilor, miting care s-a dovedit un eşec major din punct de vedere al participării.

În comunicatul remis miercuri către agenţia ungară de presă MTI, preşedintele CNS a numit expulzarea lui Attila Dabis nejustificată, ilegală şi neconstituţională.

Foto: Pagina de Facebook Attila Babis

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Tinutul Secuiesc nu exista si nu a existat niciodata. De ce preluati temele de propaganda ale intereselor gruparilor extremiste maghiare?