G4Media.ro

Politician bulgar: Gazprom nu este un partener comercial, ci mâna stângă a…

Sursa foto: Moldovagaz Facebook

Politician bulgar: Gazprom nu este un partener comercial, ci mâna stângă a lui Putin

“Gazprom nu este un partener comercial. Aceasta este mâna stângă a lui Putin”. Cu aceste cuvinte, copreședintele formațiunii Bulgaria Democrată, Hristo Ivanov, a anunțat că el este ferm împotriva demarării de către Bulgaria a negocierilor cu compania rusă pentru livrări de gaze naturale, transmite publicația Dnevnik, citată de Rador.

Potrivit acestuia, cea mai bună opțiune pentru Bulgaria este să participe la piața liberă și să aibă un mix de livrări din diferite surse. „Bulgaria are în față oportunități uriașe. Este timpul să eliberăm sectorul energetic bulgar de influența rusă și rămânerea în urmă a acestuia. Noi putem reduce foarte mult prețurile transportatorilor de energie dacă facem această tranziție tehnologică. Toate acestea se pot întâmpla în câteva luni, dacă sunt adoptate politici clare”, a spus Ivanov.

El a definit drept populism decizia guvernului lui Kiril Petkov, din care a făcut parte și Bulgaria Democrată, ca ajutoarele pentru mediul afaceri legate de prețul energiei electrice să ajungă la toată lumea. Potrivit lui Hristo Ivanov, aceștia sunt „bani aruncați din elicopter”.

El susține că s-a căutat un efect de masă, dar acest lucru ar trebui să se schimbe deja, întrucât există afaceri care au generat profituri mari în ultimele luni. Ivanov a adăugat că este periculos ca lumea să se gândească la următoarele alegeri înainte ca cele de acum să fi trecut. El și-a exprimat optimismul că ar putea fi format un guvern și chiar a indicat cine ar putea purta răspunderea. “Bulgaria Democrată vrea să guverneze, știe ce să facă în guvernare și ce se poate face pentru Bulgaria și cetățenii ei. Nu ne este frică și suntem gata să ne asumăm responsabilitatea”, a spus Hristo Ivanov. (Traducerea: Mirela Petrescu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. e bine ca v-ati prins si voi de ce stia restul planetei de o groaza de ani…