G4Media.ro

Poliția română, implicată în operațiunea Platinum-Dia, o vastă anchetă împotriva grupării mafiote…

Poliția română, implicată în operațiunea Platinum-Dia, o vastă anchetă împotriva grupării mafiote Ndragheta coordonată de parchetul din Torino

Droguri, investiții în sectorul alimentar și hotelier și ‘Ndrangheta. Acestea sunt ingredientele maxi-operaţiunii care a început concomitent în zorii zilei de miercuri la Torino, în Germania, Calabria, Spania și România, coordonată de direcția districtuală anti-mafie din Torino și realizată de DIA („Direcția de anchetă anti-mafie”), trasnmite La Stampa, citată de Rador.

Au fost arestate aproximativ treizeci de persoane din Volpiano (provincia Torino) și San Luca, membrii ai familiei Agresta, considerată „mama” criminalităţii calabreze şi care are un trecut mafiot înrădăcinat de mult timp în centura nordică a oraşului Torino și membrii ai clanului Giorgi din San Luca, activi și în landul Baden Wuttenberg din Germania.

Printre suspecți se numără și un agent al poliției penitenciare din închisoarea din Torino: „Era în slujba bandelor și în special a familiilor mafiote din Volpiano”, a explicat procurorul național anti-mafia Federico Cafiero De Raho.

„Ne confruntăm cu o mafie care nu face gesturi senzaționale – a explicat Anna Maria Loreto, procurorul din Torino – dar care încearcă să reinvestească banii iliciti câștigați prin activități infracționale. Lovind „Ndrangheta în acest segment – a adăugat Loreto – încercăm să restabilim şi concurența pe piața liberă”.

Arestările sunt în curs de desfășurare și în Germania și Spania. De asemenea, au fost efectuate numeroase sechestrări de active formate din companii, cooperative și societăți de construcții, proprietăți imobiliare, mașini și conturi curente bancare și poștale, pentru multe milioane de euro.

Printre activele confiscate se numără cinci companii care activează în sectorul alimentației, compania „Caffè Millechicchi” și barul „VIP” din Torino şi o tutungerie din Volpiano (TO); din sectorul imobiliar societatea „G.P. Imobiliare” și în sectorul construcțiilor „General Construzione „, companii cu sediul în capitala Piemontului.

În executarea arestărilor sunt implicați 200 de agenți ai Direcției de Anchetă Anti-Mafie, o sută de unități ale Poliției de Stat, Carabinieri și Garda de Finanţă, cu sprijinul unităților canine, elicopterelor și soldaților Regimentului de Ingineri din Caserta, precum și 500 de agenți ai Poliției Criminale din Baden-Wuttemberg, ai Poliției Economice și Financiare din Ulm și SEK (G), ai poliției române și a celei spaniole.

Operațiunea, redenumită Platinum-Dia, este coordonată de Direcția districtuală anti-mafia din Torino. Detaliile vor fi anunțate în cursul dimineţii de joi.

Sursa: La Stampa/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dacă găsim și noi vreun mafiot pe meleagurile noastre zic să-l ospătăm bine și să nu-l extrădăm . Poate doar sa-l dam la schimb cu Bica, Savulescu..

  2. daca politia romana e implicata atunci clar ca sint si ceva romani in gasca aia mafiota

  3. Daca sunt implicati si militisti romani sigur este ratata aceasta actiune pentru ca deja au fost instiintati prietenii lor infractori de actiune si sunt deja departe..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.