G4Media.ro

Poliția pakistaneză suspectează Statul Islamic în explozia bombei care a ucis cel…

sursa foto: Captura video

Poliția pakistaneză suspectează Statul Islamic în explozia bombei care a ucis cel puțin 44 de persoane

Cel puțin 44 de persoane au fost ucise și aproape 200 rănite în urma exploziei unei bombe în provincia Khyber Pakhtunkhwa din nord-vestul Pakistanului, care a vizat o adunare a unui partid politic.

Poliția a declarat că explozia produsă duminică după-amiază la un miting al partidului conservator Jamiat Ulema-e-Islam (JUI-F), partener al coaliției guvernamentale, a fost realizată de un kamikaze care și-a detonat vesta cu explozibil în apropierea scenei pe care se aflau mai mulți lideri importanți ai partidului, transmite The Guardian.

Acesta a declarat că investigațiile inițiale au sugerat că gruparea Stat Islamic (SI) – care operează în Afganistan și este un inamic al talibanilor afgani – ar putea fi în spatele atacului, iar ofițerii continuă să investigheze. Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea.

Peste 500 de susținători erau adunați într-o sală din apropierea unei piețe pentru mitingul care avea loc înaintea alegerilor așteptate la sfârșitul acestui an, când a avut loc explozia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...