G4Media.ro

Poliția de Frontieră: Trafic crescut la granița cu Bulgaria și Ungaria, atât…

Poliția de Frontieră: Trafic crescut la granița cu Bulgaria și Ungaria, atât la ieșire, cât și la intrare/ Au fost luate măsuri de fluidizare a traficului

Poliția de Frontieră anunță, duminică, într-un comunicat că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară. Potrivit sursei citate,  au fost luate măsuri de fluidizare a traficului.

Redăm mai jos comunicatul Poliției de Frontier

”În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară. În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum şi deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

De asemenea, reprezentanţii I.T.P.F. Oradea, I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi I.T.P.F. Giurgiu sunt în contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria şi Bulgaria, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Astfel, în data 28.08.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 190.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 44.000 mijloace de transport (dintre care 9.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 87.000 persoane cu 20.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 103.000 persoane cu 23.100 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 58.700 de persoane şi 21.000 de mijloace de transport (4.200 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 37.500 de persoane cu 11.600 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte la graniţa cu Ungaria sunt P.T.F. Nădlac II (în prezent se lucrează pe 9 artere pe sensul de ieşire), P.T.F. Borş (se lucrează pe 4 artere pe sensul de ieşire) şi P.T.F. Petea (se lucrează pe 6 artere pe sensul de ieşire), sens în care în continuare, recomandăm cetăţenilor să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

Reamintim că, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontiera cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În această perioadă, pe sensul de intrare în ţară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 49 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 26 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 444.200 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 25.600 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 20 cetăţeni români din diferite motive legale.”

Citește și

Coşmarul cozilor la revenirea din vacanță/ Bulgaria a intrat în scenariul galben: ”Ne-am împotmolit în bucla către vama din Giurgiu. Mizerabil“

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter