G4Media.ro

FOTO Poliția, cu BMW de la prietenul lui Iohannis la marșul profesorilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO Poliția, cu BMW de la prietenul lui Iohannis la marșul profesorilor

Un echipaj de poliție care conduce coloana de profesori protestatari folosește unul dintre noile BMW-uri cumpărate de Poliția Română de la firma fondată de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Contractul extrem de controversat din cauza clauzelor restrictive este anchetat de Parchetul European.

Profesorii au plecat joi în marș de protest de la sediul Guvernului spre Parlament. Circulația e blocată pe Calea Victoriei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Context. G4Media a scris, în toamna anului trecut, că Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt (foto dreapta), prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol acuză ministerul că a organizat o licitație cu dedicație, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini, a informat Europa Liberă.

Conducerea Automobile Bavaria a transmis G4Media că întregul proces al licitației a fost public și că nu se poate vorbi de o o ”dedicație”.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă. Câștigătorul, Automobile Bavaria SRL, va primi pentru aceste mașini, în total, 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar prețul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

Citește și:

Poliția cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt cu 98 de mil. lei / Sindicaliștii din poliție acuză o licitație cu dedicație / Iohannis a beneficiat gratuit de mașini BMW când era primar, iar în timpul campaniei din 2014 a locuit într-un apartament al omului de afaceri

EXCLUSIV Dosarul ”BMW-uri pentru poliție”: Auto Italia susține că modele Alfa Romeo erau prea scumpe pentru caietul de sarcini / Poliția Română a informat că se încadrau în parametrii licitației 4 producători

EXCLUSIV Expert auto: Mașinile BMW cumpărate de poliția din Polonia cu aceleași specificații ca în România costă semnificativ mai puțin/ Cât costă întreținerea unui BMW în comparație cu alte mărci comparabile ca performanțe

Poliția Română: A fost semnat un acord cadru pentru minim 300, maxim 600 de autoturisme marca BMW, la un preț de numai 32.000 de euro fără TVA față de peste 38.600 de euro prețul de catalog / În toate achizițiile, au fost folosite, în principal, fonduri nerambursabile

Fără precedent: Șefii Poliției Române au chemat un sindicalist trimis în judecată pentru favorizarea unor temuți interlopi ca să apere achiziția BMW-urilor de la firma lui Michael Schmidt. ”Nu trebuie să mai fim cârcotași. Să dăm crezare celor care fac achiziția”

Câte licitații a câștigat prietenul președintelui Iohannis din 2015 încoace: Cele 600 de mașini de poliție reprezintă 25% din suma contractelor din ultimii 7 ani  câștigate de Automobile Bavaria cu instituții publice / Record în 2022: contracte în valoare de 223 de milioane de lei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Ori sfideaza ca niste jigodii ce sint, ori sint atit de prosti, ca nu inteleg ce inseamna alocarea resurselor cu cap.
    Dar cred ca sint si jigodii si prosti de impung.

  2. Aseară, UM Digi24, cumpărată de PNL, mințea că profesorii sărăciți de PSDNL fac jocurile Rusiei.

  3. PNL-ul tău este distrus de Ciolacu și Iohannis, slugă, va trebui să începi să te milogești la PSD. Nu uita să pleci capul în poala lui Ciolacu.

  4. Sticlă! Sticlă ghinion!