G4Media.ro

Poliţia australiană a făcut o captură de metamfetamină în valoare de 1,1…

Sursa foto: Pixabay

Poliţia australiană a făcut o captură de metamfetamină în valoare de 1,1 miliarde de dolari / ”Capacitatea pe care a demonstrat-o această grupare, în ceea ce priveşte volumul şi dimensiunea, este enormă. Aceste cifre sunt uluitoare”

Poliţia australiană a anunţat, vineri, că a capturat metamfetamină în valoare de 1,6 miliarde de dolari australieni (1,1 miliarde de dolari), drogurile fiind ascunse în plăci de marmură, în containere maritime, potrivit News.ro, care citează Reuters. Aceasta este cea mai mare captură de droguri din ţară.

Peste 1.800 de kilograme de metamfetamină au fost găsite în containere care au ajuns în portul Sydney în ultimele săptămâni, drogurile fiind ascunse în plăci de marmură, a anunţat Poliţia de stat din New South Wales.

Peste 1.000 de kilograme de metamfetamină au fost găsite în cea mai recentă captură, a anunţat Poliţia vineri, după ce aproximativ 750 de kilograme din acest drog au fost confiscate săptămâna trecută.

„Capacitatea pe care a demonstrat-o această grupare, în ceea ce priveşte volumul şi dimensiunea, este enormă. Aceste cifre sunt uluitoare”, a declarat, într-un briefing de presă, comisarul şef John Watson de la Poliţia din New South Wales.

Toate încărcăturile veneau din regiunea Orientului Mijlociu, detaliile de livrare ale celor două capturi de droguri fiind identice, a spus Watson. În legătură cu ultima captură nu au fost persoane puse sub acuzare, dar Poliţia a arestat trei bărbaţi pentru drogurile găsite săptămâna trecută.

Metamfetamina este una dintre cele mai puternice variante ale drogului amfetamină. Aceasta se prezintă sub forma unor „cristale” mici şi albe care seamnă cu sticla.

Într-un alt caz, Poliţia din New South Wales a afirmat că a pus sub acuzare patru persoane după ce a găsit metamfetamină şi cocaină în valoare de circa 155 de milioane de dolari australieni ascunse în spatele farurilor unei maşini vintage Bentley, transportate din Canada.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...