G4Media.ro

Poliția americană a arestat un suspect în cazul uciderii a patru musulmani…

Foto: Pexeles/ Kat Wilcox

Poliția americană a arestat un suspect în cazul uciderii a patru musulmani în statul New Mexico/ Prima crimă a avut loc în noiembrie 2021, trei crime în ultimele săptămâni

Poliţia americană a anunţat marţi arestarea „suspectului principal” în ancheta comună privind asasinarea a patru bărbaţi musulmani, scrie AFP, citată de Agerpres.

Autorităţile din Albuquerque, în statul american New Mexico, au anunţat sâmbătă că investighează o posibilă legătură între uciderea a trei musulmani în ultimele săptămâni şi a altuia în noiembrie 2021, iar duminică au lansat un apel în căutarea eventualilor martori pornind de la fotografia unei maşini.

„Am urmărit vehiculul despre care se crede că ar fi implicat în uciderea recentă a unui bărbat musulman din Albuquerque. Şoferul a fost arestat şi este principalul nostru suspect pentru crime”, a scris pe Twitter şeful poliţiei locale, Harold Medina.

Poliţia din Albuquerque a găsit, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, cadavrul unui tânăr în vârstă de peste douăzeci de ani, musulman şi „originar din Asia de Sud”.

„Anchetatorii consideră că această crimă ar putea avea legătură cu alte trei crime recente de bărbaţi musulmani, tot din Asia de Sud”, a indicat atunci poliţia.

Două dintre aceste victime erau din Pakistan: un bărbat de 27 de ani găsit mort pe 1 august şi un bărbat de 41 de ani găsit mort pe 26 iulie.

Poliţia a făcut legătura şi cu moartea unui bărbat din Afganistan ucis pe 7 noiembrie 2021 în acest oraş de jumătate de milion de locuitori.

Duminică, preşedintele american, Joe Biden, s-a declarat pe Twitter „furios şi întristat” de aceste crime.

„Aşteptăm rezultatele unei anchete amănunţite, dar mă rog pentru familiile victimelor”, a scris el, adăugând că „aceste atacuri pline de ură nu îşi au locul în America”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Persoana arestata se numeste Muhammad Syed si este imigrant afgan.