G4Media.ro

PNL şi Salvaţi Copiii vor înfiinţarea la Parlament a unei comisii speciale…

sursa foto: Facebook/ Salvați Copiii

PNL şi Salvaţi Copiii vor înfiinţarea la Parlament a unei comisii speciale pentru protecţia drepturilor copiilor

Partidul Naţional Liberal a depus miercuri o iniţiativă legislativă elaborată la propunerea Organizaţiei „Salvaţi Copiii România” pentru înfiinţarea unei comisii permanente în Parlament pentru protecţia drepturilor copiilor, în condiţiile în care, în momentul de faţă, mai mult de o treime dintre copiii români trăiesc la limita sărăciei, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

„Trebuie să conştientizăm faptul că în acest moment în România unul din trei copii trăieşte sub pragul de sărăcie, peste 52.000 de copii cresc fără părinţi în instituţii de protecţie socială, 92.000 de copii au părinţii plecaţi în străinătate şi aproape 300.000 de copii se află în afara sistemului şcolar. Aceste cifre dramatice ascund în spate destine. De aceea, Parlamentul României trebuie să se concentreze cu prioritate pe protejarea drepturilor copilului. Aceste date subliniază faptul că drepturile specifice ale copiilor trebuie protejate cu prioritate şi în Parlamentul României. Avem nevoie de legi unitare şi care să vină în sprijinul copiilor şi de o comisie specială care să garanteze acest lucru”, a argumentat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, în prezent legile ce ţin de drepturilor fundamentale ale copilului sunt dezbătute în prea multe comisii de specialitate: Juridică, Educaţie, Sănătate, Muncă şi, de aceea, legislaţia este una neunitară.

„Am primit un apel şi o solicitare expresă de a iniţia această propunere legislativă de la Organizaţia Salvaţi Copiii. Cu acest proiect de lege, PNL a venit în întâmpinarea propunerilor făcute de către Organizaţia Salvaţi Copiii România. Acest apel se întâlneşte cu politica PNL. (…) Aşadar, astăzi facem primul pas depunând proiectul de înfiinţare a unei comisii parlamentare specializată pe drepturile copilului. PNL a elaborat şi o a doua propunere legislativă, prin care dorim să întărim sistemul actual de protecţie a minorilor în România. (…) Vom institui şi o procedură specială de executare a unei hotărâri judecătoreşti în cauzele cu minori, astfel încât să nu se mai producă incidente dramatice ca cel al Sorinei. Această procedură va fi propusă după consultări ample atât cu specialiştii în protecţia drepturilor copilului, cât şi cu practicieni ai dreptului”, a mai spus liderul deputaţilor PNL.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte Executiv „Salvaţi Copiii România”, a arătat că instituţia pe care o reprezintă a pornit cu această propunere pentru că în Parlament există o mare viteză de adoptare a proiectelor de lege şi de multe ori se uită armonizarea acestora cu interesele copilului.

„S-a întâmplat şi în legislaţia privind protecţia socială şi în cea privind sănătatea şi în cea privind accesul la educaţie. Aşadar, cred că e absolut important ca toate proiectele legislative, nu numai cele care privesc copiii, să fie analizate şi din perspectiva impactului pe care le au asupra interesului superior al copilului – aici ne referim la decizii legislative dar şi la construirea şi consolidarea bugetului. (…) Vedem că sunt foarte mulţi copii care au rămas în afara sistemului educaţional, foarte mulţi copii care au rămas fără o protecţie parentală adecvată. În România sunt foarte mulţi copii într-o stare de sărăcie extremă. Toate aceste lucruri trebuie abordate şi ridicate pe agenda politică”, a arătat Gabriela Alexandrescu.

Sursa foto: Pagina de Facebook ”Salvați copiii”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Hai sictir hingherilor, pana acum cine a aparat copiii?

    • Doar tu,dobitokule,tu si dragnea ,seful banilor pt.copiii asistati !Ciumatule,la carcera langa el cu toti ca tine de pe aici ce aruncati diversiuni la ordin! „Lenin si copiii” este abecedarul tau,rusnakule!

  2. Dupa ce a patit sorina hop si mandolina cu legea. Prostalaul mandolina intai sa sustina condamnarea la puscarie a procuroarei care tragea taras un copil care nu-i apartine. Apoi, lege cu condamnari pt ca nimeni sa nu mai indrazneasca sa faca asemeni procuroarei pitzurca

  3. La Baia de Arama e mafie internationala cap, coada. A disparut cererea de adoptie a fetitelor, au anulat rapoartele de potrivire, au ignorat atasamentul cu familia maternala si sora cea mica si au anulat interogatoriul fetitei de la prima instanta unde nici pomeneala la trafic organe. Bruta americana i-a aplicat logistica psihiatrica specifica ridicand fata in mod barbar cu trupe de asalt prin traume de nedescris, pentru a-i desfiinta autoritatea si demnitatea fetitei si a o transforma pe viata intr-un umil rob. Adoptia Sorinei este o vanzare mascata de copii iar autorii si complicii trebuie aspru pedepsiti.