G4Media.ro

PNL Sector 1 o atacă pe Clotilde Armand: ”Sfidează bunul simţ” /…

sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

PNL Sector 1 o atacă pe Clotilde Armand: ”Sfidează bunul simţ” /  ”Pune în pericol viaţa bucureştenilor” / Evenimentul Romanian Design Week 2023 s-a desfăşurat într-un imobil neautorizat privind securitatea la incendiu

PNL Sector 1 acuză marţi că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand ”continuă nu doar să încalce legile şi să sfideze bunul simţ, ci să pună în pericol viaţa bucureştenilor”, după ce evenimentul Romanian Design Week 2023, organizat de Primăria Sectorului 1 între 12 şi 28 mai, s-a desfăşurat într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, relatează News.ro.

”În goana disperată după imagine şi like-uri, ca să mascheze sub diverse aparenţe incompetenţa, Clotilde Armand continuă nu doar să încalce legile şi să sfideze bunul simţ, ci să pună în pericol viaţa bucureştenilor din Sectorul 1 şi nu numai. Astfel, Evenimentul Romanian Design Week 2023, organizat de Primăria Sectorului 1 între 12 şi 28 mai, s-a desfăşurat într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu. Este constatarea oficială a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii, care, în urma controlului de specialitate la adresa Piaţa Amzei nr. 13, Sector 1, a constatat nereguli majore”, transmite PNL Sector 1 într-un comunicat oficial.

Potrivit liberalilor, ”faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu a reuşit în cei aproape 3 ani de mandat să obţină autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru Piaţa Amzei, astfel încât să se desfăşoare în siguranţă evenimente frumoase precum Romanian Design Week 2023, este cu adevărat o ruşine administrativă la nivelul întregii capitale”.

”Au fost aplicate sancţiuni conform legii, dar acest lucru nu poate compensa riscul asumat. Mai mult decât atât, primarul Sectorului 1 a încălcat legislaţia în ceea ce priveşte administrarea bunurilor proprietate publică, organizând evenimentul fără acordul Consiliului Local, aşa cum prevedea legea. Consilierii locali PNL nu ar fi permis niciodată punerea în pericol a cetăţenilor. Mai ales că, în trecut, la solicitarea consilierului PNL Sector 1 Dan Podaru de a organiza în acelaşi imobil organizarea unei expoziţii de sculptură, motivul refuzului a fost chiar faptul că imobilul nu este autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu. Astfel, Dan Podaru, consilier PNL Sector 1, a solicitat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii”, informaţii despre evenimentul RDW 2023 – dacă are aviz de securitate la incendiu şi dacă îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă pentru cetăţeni. Răspunsul este cât se poate de clar: NU”, spune PNL Sector 1.

”Clotilde Armand nu s-a mai împiedicat de acest detaliu, ignorând cu bună ştiinţă pericolele aferente şi refuzând să înveţe din lecţiile dure ale trecutului. Noi nu am uitat că incendiile devastatoare din clădiri care nu aveau aviz ISU au generat adevărate drame, precum cazul Colectiv. Şi nu putem accepta ca astfel de situaţii să se repete. Cetăţenii Sectorului 1 merită să se simtă în siguranţă şi să aibă încredere în autorităţi. PNL Sector 1 va continua să lupte pentru siguranţa comunităţii. PNL Sector 1 îi solicită public primarului Armand să informeze cetăţenii sectorului 1 care este cuantumul amenzilor primite (ce vor fi plătite tot din banii noştri), care sunt măsurile urgente pentru obţinerea autorizaţiilor şi, mai ales, CINE RĂSPUNDE PENTRU ACEST HAOS?”, mai scriu liberalii în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Serios liberalilor?!? Cate spitale sau gradinite sunt autorizate ISU?!?
  Jalnici ati mai ajuns…. o sa o sustineti pe Firea la anul. Sa va stea in gat!

  • nu te inteleg pentru comparatia cu spitalele si gradinitele care nu au autorizatie. Acum ce facem? Anulam obligativitatea autorizatiei, sau facem investitii pentru cele care nu au?
   Ca liberalii sunt penibili… au demonstrat din 2012.
   Daca ii durea de siguranta puteau sa avertizeze, sau sa se opuna desfasurarii in acel imobil. Nu cred ca primarita de capul ei a ales locatia. Ca parteneri la „Romanian Design Week 2023” sunt si ministerul culturii si Primaria capitalei. Asa ca…

 2. PSDNL vrea să reînceapă furtul în sectorul 1 și USR nu-i lasă.

  • incearca sa nu mai faci reclama USR. le faci numai antireclama. pe principiul tau — daca ei fura noi de ce nu? si uite asa nu vom mai avea alegeri ca toti sunt penali.

  • USR nu-i lasă să fure PENTRU CĂ SUNT CINSTIȚI! VAI CE MINTE AI! VAI DE ȚARĂ!

  • ma bucur ca ai constatat ca am minte. spre deosebire de altii. unii fanatici usr. cred ca te potriveai ca postac la aur, macar ii faceai pe aia de ras

  • Revine Firea acum și-ți dă înapoi sinecura pe care ai pierdut-o când a fost izgonit clanul PSD din sectorul 1.

  • RaduB de unde si pana unde este antireclama? De fapt nu prea ai minte, daca nu pricepi intelesul cuvintelor. Unde e acel principiu de zici „daca ei fura noi de ce nu?”? Nu a specificat nimic de genul, doar unul ca tine intelege ce vrea.

 3. Iar PNL se trezeste sa publice chestii de (ne)interes?
  Cea mai mare demagogie „Consilierii locali PNL nu ar fi permis niciodată punerea în pericol a cetăţenilor” ha ha ha.

 4. Zici pnl si tragi apa. Clotilda tocmai anunta azi ca a fost implementat nustiu ce anti-mita la primaria sectorului 1. Si urla usl-istii

  • Nu a implementat, a obtinut o certificare ISO. Daca tu crezi ca dupa ce dai bani sa obtii o certificare ISO, re mai supravegheaza cineva pana la urmatoarea (2-5ani) te inseli. E totusi un pas. Sper sa nu fie 3 inapoi dupa alegeri

  • RaduB e vizibil slugoi PSD.

  • @CuOchiiPeRusi postac tetard. tu chiar nu intelegi ce citesti.

  • Nu-ți merge vrăjeala. Încearcă pe RTV.

  • RaduB tu nu intelgi ce cistesti, ai dovedit mai sus. Ciocul mic, ca esti degeaba.

 5. ce le mai pasa PSDNUDMRistilor de viata oamenilor, sa nu ia foc … doar copiii/adultii din spitalele manageriate de 33 de ani de ei pot lua foc .. fara ca nimeni sa nu raspunda

 6. Pierderea voturilor de catre liberali este (si va fi) cauzata, in primul rand, de alierea cu PSD – devenind practic a 5-a roata la caruta lui Ciolacu – iar in al 2-lea rand din cauza incompetentei lui Ciuca si a celorlalti ministri liberali.
  Constienti fiind ca lupta cu PSD e de mult pierduta, PNL-istii incearca sa se ridice macar deasupra USR-ului, pt ca, s-ar putea ca „istoricul partid al Bratienilor” sa fie devansat chiar si de mocirla hAUR-ista la viitoarele alegeri.
  Asa ca PNL se lupta cu USR pt locul 3, singurul loc la care mai au sanse rezonabile, avand in vedere ca USR este practic inexistent in spatiul mediatic/propagandistic (si nu numai)