G4Media.ro

PNL sector 1 anunță că va vota cu amendamente proiectul de hotărâre…

PNL sector 1 anunță că va vota cu amendamente proiectul de hotărâre prin care primarul Clotilde Armand este mandatată să reprezinte Consiliul Local în procesele cu Romprest

Președintele PNL sector 1, Sebastian Burduja, anunță, într-un comunicat, că consilierii liberali vor vota, marți, cu amendamente proiectul de hotărâre prin care primarul Clotilde Armand este mandatată să reprezinte Consiliul Local în procesele cu Romprest.  Burduja a criticat-o pe Clotilde Armand că a tratat ”cu o lipsă crasă de neprofesionalism” scandalul privind salubritatea, care ”continuă să fie principala preocupare a primarului, chiar și din vacanță”. La rândul ei, primarul USR, Clotilde Armand, i-a acuzat pe liberali în repetate rânduri că votează alături de PSD în cazul Romprest și că apară interesele companiei, nu ale muncipalității.

Redăm mai jos integral comunicatul PNL Sector 1:

”La o lună distanță de începutul anului școlar, cu ZERO lei investiți în școlile din sector, cu nici 5% execuție bugetară la capitolul investiții la șase luni, primarul Clotilde Armand continuă singurul lucru pe care îl face cu pasiune și consecvență: scandalul. În lupta ei permanentă cu toată lumea, primarul sectorului 1 uită că are o comunitate de administrat, ale căror nevoi cresc de la o zi la alta, în lipsa unei viziuni pe termen mediu și lung.

Scandalul privind salubritatea, escaladat public la un nivel nemaiîntâlnit, dar tratat cu o lipsă crasă de profesionalism în realitate, continuă să fie principala preocupare a primarului, chiar și din vacanță. În ședința extraordinară de Consiliu Local convocată astăzi, unicul punct de pe ordinea de zi se referă la procesul cu operatorul de salubritate în care instanța a dat o lecție de drept avocatului primarului Armand, plătit din greu din bani publici.

„Ca să clarificăm înainte ca primarul să anunțe victorios pe Facebook că a mai înfrânt și astăzi o bucată de mafie, vă anunțăm că grupul consilierilor PNL va vota pentru mandatarea primarului să reprezinte Consiliul Local, ca de fiecare dată, cu o serie de amendamente care aduc în legalitate proiectul de HCL.

Ipocrizia maximă a primarului este că solicită abia acum împuternicirea Consiliului Local, deși a demarat peste 20 de procese în instanță pe tema salubrizării fără informarea Consiliului. Ori doamna avocat Trandafir nu a știut ca trebuie sa solicite aceasta împuternicire, iar atunci este incompetentă și trebuie sa plece acasă, ori a știut și a ignorat cu buna știința, deci e în echipa cu “mafia”, după cum afirma primarul Armand.

PNL a lucrat cu o echipă de juriști foarte buni, voluntari (nu plătiți regește din bani publici), să ne asigurăm că mandatarea se face în litera legii, pentru a evita eventuale prejudicii care să fie plătite tot din banii cetățenilor. Iar cu această ocazie, o somăm public pe Clotilde Armand să angajeze avocați competenți, să lase instanța să își facă treaba și să se ocupe de lucrurile pentru care a fost votată. Pentru început, ar trebui să explice public cum a pregătit școlile din sector pentru noul an școlar. Vă spunem noi: nu a făcut NIMIC. Iar lista de probleme este foarte lungă”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Tot în ședința de astăzi grupul PNL va aborda și o altă dovadă a lipsei totale de profesionalism din echipa primarului Armand: mesajul recent prin care anunța victorioasă că a interzis accesul consilierilor locali în anumite birouri. O postare penibilă, dacă nu ar fi sfidătoare la adresa tuturor cetățenilor sectorului 1.

Îi solicităm doamnei primar și echipei sale de comunicare să citească totuși codul administrativ înainte de a face astfel de afirmații. Legea e lege pentru toată lumea. Nu există relații de subordonare între Consiliul Local și Primar. Drept urmare, primarul nu poate da ordine sau dispoziții consilierilor. Ambele sunt autorități publice și rezolvă treburile publice, în condițiile legii.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Burduja transmite 1) o firma de avocatura vrea un contract si 2) e rau ca nu se mai intra prin birourile primariei. Foarte bine ca nu se mai intra ca in gara.

  • acesta ESTE fiul LUI burduja DE LA bancorex?
   banca DE UNDE AU FOST CAPTIALIZATI patriotii ?
   SI ASTA A COSTAT 100-200 USD PE FIECARE DIN CEI 22 MILIOANE DE LOCUITORI AI romaniei?

  • burduja nu zice nimic de 10 august? :))))))))))))

  • Mafiotul Burduja care este mana in mana cu mafiotii de la Romprest – Budeanu, Adimi et co- vrea sa mai vamuiasca niste bani publici. PNL S1 reprezinta un grup infractional organizat.

  • Povesteste Burduja…
   Spune ce faceai la 10 august…
   Ce misiune aveai ?

 2. Mai minte, mai deformează omul, dar nici ca acest burducel. Consilierii șpăgari intrau la Urbanism să ajute. Nu mai au voie.
  De unde 20 de procese cu Romprest urechiatilor?
  Cum 5% execuție bugetară nichipercea? Ah, n-au plătit alea 120 milioane de lei la Romprest.
  Ah, n-au mai trecut contractele cu calculatoare de la rude.
  Bleah!

 3. Pe noi talibanii plusere ne intereseaza doar scandalul, nu dam doi bani pe investitii si nevoile cetatenilor din sector. Forza Clatite, ia ranga de la Drulau si rupe-le oasele ca sa ne satisfaci poftele!

 4. cam asta era comunicatul PNL de acum o luna, copy-paste.

  ” Executarea contractului de salubritate ține doar de primar, iar primarul NU are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanţei rezilierea contractului. Este liberă să facă pe cont propriu toate demersurile legale — şi să şi le asume. Astfel, şedinţa de azi este doar o nouă mare păcăleală, o diversiune prin care se încearcă manipularea dumneavoastră, stimaţi cetăţeni, şi pasarea răspunderii la Consiliul Local.”

  Si tot ei spun acum asa ironic „Ori doamna avocat Trandafir nu a știut ca trebuie sa solicite aceasta împuternicire, iar atunci este incompetentă și trebuie sa plece acasă, ori a știut și a ignorat cu buna știința”

  trageti concluziile.

 5. din articol reiese clar ca cele doua interese primordiale ar fi „interesul romprest” si „interesul municipalitatii” :)) de interesul nostru, al cetatenilor din sector, nu e nimeni interesat :))

 6. Buie Murduja

 7. Adică să fie prezentă dar asă nu deschidă gura, nu-i așa, mafioților din PNL ?

 8. Nu e important mesajul transmis de PNL, important e mesajul recepționat de PNL: cu Unchiul nu mai merge ce mergea cu Ursul.

 9. Toate discutiile astea ma conving de un singur lucru si anume ca mafia este prezenta peste tot . Doamna Primar eu impreuna cu o mare gasca de prieteni sa stiti ca va sustinem .

 10. „plange” PeNaLiii-ROMANICA-EDUCATA-NORMALA .. nu le iese pasenta cu madam .. dupa ce voteaza cot la cot cu PeeeeeSeeeeeDeeee , se prefac ca sunt si mironosite …

  BRAVO PeeeNeeeeLeeee

 11. Că Burduja e „de-ai nostri” se vede dintr-o frază: „primarul nu poate da ordine sau dispoziții consilierilor”. Păi prea vă credeți buricul pământului. Dispoziția a fost dată salariaților.
  Mai multe primării (București, sector 2, …) au făcut mai demult compartimente de relații cu publicul (ca o extindere a registraturii), cetățenii nemaiavând acces în birouri. Dar Burduja consideră că ei, consilierii, au un coi în plus, nefiindu-le aplicabile regulile date pentru prostime.

 12. Domnule Burduja mult simulator faceti , mai bine declarati-va pe fata slugoii lui Clotilde , si gata .

 13. „primarul nu poate da ordine sau dispoziții consilierilor” – nu vad problema, nu e nevoie de niciun ordin sau dispozitie. Cei de la urbanism pot sa tina usa incuiata pentru consilieri si, daca nu intra pe geam, e OK.

 14. .

 15. Fără ura si părtinire. Oameni buni, doamna Armand, nu credeți ca ar fi imperios necesar un control psihiatric? Doamna are o o b s e s i e care-i macină trupul si-i întunecă mintea! S. O. S…salvati sufletul sau!

 16. Va mai spun ceva: „Winter Is Coming”!

 17. Winter Is Coming!

 18. Cei de la PNL își doresc plecarea lui Clotilde mai mult decât PSD. Au asa o teama consilierii, sa nu i supere pe cei de la romprest. Voi din S1 nu sunteți curioși de ce? Ca doar sunt banii voștri! Sau v a obișnuit PSD-ul sa nu va dea niciodată socoteala?! Ca doar nu împărțiți diamantele cu Tudorache.