G4Media.ro

PNL respinge ultimatumul PSD pe tema suprataxării companiilor mari: Nu suntem de…

sursa foto: Ambasada Marii Britanii

PNL respinge ultimatumul PSD pe tema suprataxării companiilor mari: Nu suntem de acord cu sufocarea mediului de afaceri și creșterea prețurilor pentru populație

PNL a respins joi printr-un comunicat de presă ultimatumul dat de PSD, tot printr-un comunicat, pe tema suprataxei de 1% din cifra de afaceri a companiilor cu venituri anuale de peste 100 milioane euro.

”Poziția Partidului Național Liberal în privința suprataxării companiilor rămâne una foarte clară și fermă: nu susținem majorarea sau introducerea de noi taxe sau impozite care ar aduce o povară pe umerii unui mediu economic care se confruntă deja cu probleme, venite dintr-un context global dificil. O majorare a regimului de taxare ar sufoca economia reală și ar alunga investitorii, iar PNL nu poate fi de acord cu așa ceva”, arată PNL în comunicatul citat.

Replica PNL a venit la doar câteva ore după ce PSD a cerut oficial poziționarea liberalilor față de suprataxa numită de PSD taxă de solidaritate. ”PSD solicită colegilor de la PNL să-și definească poziția față de taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu venituri mari și foarte mari. Nu este clar dacă susțin sau se opun acestei taxe. Unii lideri marcanți ai PNL au cerut cu vehemență ca taxa de solidaritate stabilită la nivel european să se aplice asupra unor mari companii din sectorul energetic din România. Alții, în schimb, critică taxa de solidaritate cu aceeași vehemență, pe motiv că ar afecta mediul de afaceri și ar crește prețurile la clienții finali. Colegii de la PNL trebuie să explice de ce taxa pe solidaritate e bună când o solicită PNL, dar nu mai e bună când o propune PSD”, a arătat PSD în comunicatul citat.

Liberalii arată în răspuns că întreaga coaliție s-a angajat să nu introducă taxe noi sau să le majoreze pe cele existente.

”Partidele ar trebui să evite tentația să lanseze măsuri fiscale care dau bine la un anumit tip de alegători, dar care riscă să arunce în aer stabilitatea fiscală. Introducerea unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari înseamnă creșterea în cascadă a prețurilor la produse și servicii care vor afecta toți românii”, arată liberalii.

”PNL consideră că sunt necesare analize profesioniste și serioase, întrucât riscul unor creșteri de prețuri și mai mari, generate de astfel de măsuri, este unul major. PNL va susține stabilitatea și solidaritatea cu categoriile care suferă azi din cauza contextului regional și mondial economic, dar nu va accepta măsuri luate fără o judecată riguroasă (…) Facem clar și pentru PSD: taxarea profiturilor excepționale din zona de energie este un subiect total diferit de cel al unei suprataxări de 1% aplicată tuturor companiilor – care va duce la o explozie generalizată a prețurilor”, se arată în comunicatul asumat de Fepartamentul de comunicare al PNL.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. PSD si PNL se joaca de-a „Politistul bun, politistul rau” in fata propriilor electorate, crezand ca vor mai pacali cat mai multi fraieri ca se cearta, ca sunt diferite etc. 😛

  2. Deci, după PNL, când firmele mici sunt taxate nu este sufocare. Dar sa îndrăznești sa taxezi marele firme, afectezi mediul de afaceri. Bună asta.

    • Mafia PNL nu mai are demult nimic liberal, e al doilea PSD, asa ca e normala reactia Ciumei Galbene.

  3. România condusa de doua clanuri mafiote, clanul PSD și clanul PNL. Îi ajuta ungurii, ca le iasă și lor ceva. Restul e tăcere.