G4Media.ro

PNL, proiect de lege prin care sporturile electronice (E-Sports) să fie recunoscute…

PNL, proiect de lege prin care sporturile electronice (E-Sports) să fie recunoscute în România

Parlamentari ai Partidului Naţional Liberal au depus un proiect de lege care să modifice Legea educaţiei fizice şi sportului în sensul introducerii sporturilor electronice printre activităţile considerate ramuri sportive, transmite News.ro.

În România, activitatea industriei dezvoltatoare de jocuri care stă la baza E-Sports este evaluată la o valoare de piaţă peste 220.000.000 de euro, iar valoarea cumulativă a premiilor din competiţiile şi evenimentele de E-Sports este de peste 2.000.000 lei, la nivelul acestui an, arată reprezentanţi ai iniţiatorilor.

Printre iniţiatorii proiectului legislativ care are ca scop modificarea Legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului se numără şi preşedintele PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, se arată într-un comunicat dat publicităţii de organizaţia de tineret a PNL, care a pus bazele acestui proiect ce ulterior a fost dezbătut în partid.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Se va organiza competiția marilor mântuitori de mouse

  2. E o gluma proasta asta cu si Ciuca initiator al legii e-sports.
    Ar fi sanatoasa mai multa consistenta pe articole si putina investigatie.
    Ca sa trecem pe langa subiect, e nevoie urgent de o actualizare consistenta a legii sportului si a celor conexe (sponsorizare, regulamente), inncare se poate face referire si la e-sports, nu o lege separata ptr noci ei nu stiu exact ce (au unii ceva idei dar nu stiu exact ce sa faca).
    Ciuca ce e-sports o fi facut? :))))

  3. Perfect! Faci sport stand in cur ore in sir si consumand energizante! Genial! Viitorul suna bine. La sporturile pe bune nu e nevoie de masuri, stam excelent.