G4Media.ro

PNL anunță că susține renunțarea la supraimpozitarea contractelor part-time, măsură propusă de…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

PNL anunță că susține renunțarea la supraimpozitarea contractelor part-time, măsură propusă de PSD, scăderea CAS și orice tip de măsuri care cresc veniturile / Noi atacuri la PSD: A mărit taxele pe muncă ale românilor care lucrau 2 sau 4 ore, rezultând dispariția netă a zeci de mii de contracte de muncă

Partidul Național Liberal lansează noi atacuri la PNL pe teme economice. Liberalii anunță, într-un comunicat, că susțin renunțarea la supraimpozitarea contractelor part-time, scăderea CAS (propunere inițiată deja de PNL în Parlament) și ”orice tip de măsuri care cresc veniturile, atât celor angajați la stat, cât și la privat, fără a afecta mediul de afaceri.” Acesta este ultima ieșire dintr-o suită de contre între PNL și PSD în administrația locală dar și la nivel central înregistrate în ultimele săptămâni. PSD a propus taxarea marilor companii cu 1% din cifra de afaceri, propunere criticată de liberali.

Redăm mai jos comunicatul PNL

”Supraimpozitarea contractelor part-time a fost o măsură propusă de PSD, partid care conduce atât Ministerul de Finanțe, cât și Ministerul Muncii. PNL s-a opus la acel moment, dar ne aflăm într-o coaliție și a fost nevoie de un compromis, exact pentru a putea păstra cota unică și a evita supraimpozitarea companiilor, o linie roșie pe care PNL a refuzat să o treacă.

Prin acea măsură, PSD a mărit taxele pe muncă ale românilor care lucrau 2 sau 4 ore, rezultând dispariția netă a zeci de mii de contracte de muncă. Nu se poate ca acum să încerce să își răscumpere greșeala față de acei oameni, sufocând mediul de afaceri și luând decizii care vor duce la creșteri de prețuri pentru bunuri și servicii.

Dacă reducem taxarea muncii punând presiune pe mediul de afaceri, puterea de cumpărare a românilor nu va crește. Din contră. Dacă PSD își dorește cu adevărat să îi ajute pe români, atunci așteptăm de la ministrul de Finanțe de la PSD, Adrian Câciu, un plan pentru scăderea inflației și pentru ca România să se împrumute la dobânzi mai mici. Acestea sunt măsuri concrete care îi vor ajuta cu adevărat pe oameni.

Soluții pentru scăderea taxării muncii există, dar este nevoie de o viziune economică de ansamblu și pe termen lung. Cea mai simplă variantă aritmetică este creșterea numărului de angajați din economia reală. Pe un calcul bazat pe bugetul pe anul în curs, se poate observa că la fiecare 60.000 de noi angajați apăruți în economie și plătiți cu salarii medii, se poate reduce impozitarea muncii cu circa 1% pentru aproximativ 5,6 milioane de salariați, păstrându-se un echilibru în balanța de venituri și cheltuieli a bugetului asigurărilor sociale.

Vorbim despre locurile de muncă din economia reală, care necesită atragerea de investiții sustenabile și dezvoltarea de afaceri, nu investiții speculative și tunuri trase peste noapte. Însă, pentru acest obiectiv este necesar să nu băgăm spaima în investitorii potențiali sau cei deja prezenți în țară, vehiculând taxe aberante și impozite nejustificate.

Pe lângă scăderea taxării muncii, soluții corecte pentru economia românească sunt creșterea accesului la finanțare a companiilor, pentru ca acestea să se dezvolte mai bine, precum și stimularea investițiilor străine directe, continuându-se linia de anul trecut, când aceste investiții au înregistrat un nou record.

PNL susține creșterea veniturilor angajaților, dar realizată pe considerente fiscale care iau în calcul impactul pe termen lung asupra economiei reale, nu pe declarații cu iz electoral care pot produce efecte devastatoare pe termen lung în mediul economic.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Va zboara Ciolacu dupa rotativa . PNL nu mai exista.

 2. Bă, ejd’ nebun, cum adică ăia au facut și dres și ciucanii plagiatori sunt curați, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase?
  Adicătelea nu e Ciuca penele prim ministru? Și în Parlament n-au votat și peneleii sau cum?
  Ciolanache, papa-i, nene, pe ipocriții ăștia care s-au trezit acum să plângă cu lacrimi de crocodil, după ce s-au chisat cu boltă, in public, pe clasa mijlocie privata. N-are sens să te complici cu gașca asta de penelei plagiatori mincinoși. Cu tine măcar știm cum va fi, ca in perioada lu’ nea Ilici.:(((((((((((

 3. Votcuta Vasilescu man toa pa de la Craiova a avut initiativa pe cand era minista la munca. Ca fura patonii la taxe era motivul. Pai hotului de hoti ii este frica!

 4. Nişte javre. Şi PNL şi PSD…

 5. 1. Guvernul condus de presedintele PNL, Nicolae Ciuca, si format din PNL, PSD si UDMR, a adoptat OUG16/2022, prin care s-a introdus suprataxarea contractelor part-time.
  2. In parlament, la transformarea OUG in lege, PNL a votat alaturi de PSD si UDMR porcaria asta (alaturi si de AUR!!!), singurul partid care s-a opus fiind USR.
  3. Acum vine PNL si spune ca nu sustine mizeria de suprataxare? Prea tarziu, zeci de mii de romani deja si-au pierdut locurile de munca din cauza ticalosiei PNL, PSD, UDMR, AUR!

  • Niste javre ticaloase care cred ca noi suntem prosti si am uitat ca ei au votat cu 2 maini supraimpozitarea contractelor part-time!

  • Niste javre ticaloase care cred ca noi am uitat ca au votat cot la cot cu pesedistii supraimpozitarea contractelor part-time!

 6. @ O fi o variantă de restructurări la instituțiile bugetare, așa cum au fost angajamente politice în campania electorală anterioară , că se apropie și alegerile și este la nerealizări de angajamentele electorale din campania electorală anterioară, PNL fiind și în scădere în sondaje, ?

 7. Aripa PNL a FSN a votat cu toate extremitățile ridicate, nu doar o mână, evident cu colegii lor de haiducie, PSD, toți indignați că specialii nu mai pot da amantelor sinecuri, nu mai era buget!!!
  Acum, aproape de alegeri devin iar liberali! 😏 Cât de t4mpit să fii să mai pui botul la discursul vreunei factiuni de haiduci din FSN, PSD-PNL-UDMR-AUR??? 😒

 8. ITM=OAMENI platiti DEGEABA
  De ce mai exista ITM?Sa nu mai spun ca am fost sa intreb ce salarii am avut la un fost angajator si a spus ca ei nu vad asta…sa ma duc la casa de pensii…ei pot spune doar daca contractul este activ sau incetat
  OAMENI PLATITI DEGEABA
  Toti angajatorii si angajatii sunt bagati in oala de infractori/borfasi
  Lucrez 4 ore pe zi intr un magazin cu salariul de 2600 brut (cel real din mana) iar 4 ore ma concentrez pe educatie urmand un curs pentru experti contabili. Acesta nu intra in legea care permite sa nu se plateasca diferente

 9. pnl sustine orice masura atat timp cat nu sunt afectati ei la pensiile si salariile speciale