G4Media.ro

PNL a racolat la Iași un primar PSD condamnat luna trecută la…

PNL a racolat la Iași un primar PSD condamnat luna trecută la închisoare în primă instanță/ Ministrul Mediului, Costel Alexe, își face campanie pentru șefia Consiliului Județean pe afiș cu primarul cu probleme penale

Mai mulți primari PSD din Iași au bătut palma la începutul acestei luni cu PNL, alegând să candideze pentru un nou mandat pe listele liberalilor la alegerile locale din 27 septembrie, dar printre aceștia se numără și un primar condamnat penal.

Printre primarii PSD racolați de PNL și ministrul mediului Costel Alexe, candidat la șefia Consiliului Județean Iași,  se numără  și primarul comunei Dobrovăț, Cătălin Martinuș.

Potrivit Ziarului de Iași, primarul Cătălin Mărtinuș a fost condamnat, pe data de 15 iulie, la Tribunalul Iasi, intr-un dosar de frauda cu fonduri europene. Hotararea Tribunalului Iasi poate fi contestata, apelul urmand a se judeca la Curtea de Apel Iasi.

Pedeapsa este cu suspendare si, in plus, conform sentintei, Martinus nu ar mai avea voie sa ocupe functii publice, insa numai daca decizia va ramane definitiva in aceasta forma.

„Voi formula apel pentru a-mi putea demonstra nevinovăția. Vreau sa precizez ca nu am primit aceasta condamnare pentru ca aș fi primit eu vreun leu, ci pentru ca cetateni din Dobrovat au beneficiat gratuit de pasune, ceea ce DNA a considerat a fi abuz”, a precizat Martinus pentru ZDI.

Redăm mai jos acuzațiile formulate de procurori DNA la trimiterea în judecată, în noiembrie 2015

”În perioada 2008 – 2009, inculpatul Martinuș Cătălin-Iulian, în calitate de primar al comunei Dobrovăţ, judeţul Iaşi şi reprezentant al Asociaţiilor Crescătorilor de Ovine şi Taurine, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a falsificat cu prilejul întocmirii mai multe documente, prin atestarea de fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, care, ulterior, au fost depuse Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Iaşi în scopul obţinerii pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene cu titlul de subvenţie.

În acelaşi scop, au fost depuse la APIA Iaşi şi două contracte de comodat încheiate de inculpatul Martinuș Cătălin-Iulian cu preşedinţii celor două asociaţii de crescători de animale, prin care se atribuiau acestora, în folosinţă cu titlu gratuit, o suprafaţă de 322,40 ha din păşunea comunei Dobrovăţ (teren aflat în domeniul privat al comunei Dobrovăţ, judeţul Iaşi), fără ca încheierea celor două documente să se fi întemeiat pe vreo hotărâre a Consiliului Local.

Cu prilejul încheierii unuia dintre contracte, inculpata Bănică Aglaia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a falsificat o hotărâre a Consiliului Local al comunei Dobrovăţ, prin atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului, inexistente în forma iniţială a documentului, (menţiuni nereale prin care se aprobă darea în folosinţă gratuită a suprafeţelor cu destinaţia islaz comunal crescătorilor de taurine şi a suprafeţelor din zonele denumite popular Coasta Velniţei şi Groapa Hârtop, crescătorilor de ovine).

Prin darea în folosinţă a acestor bunuri, exclusiv cu titlu gratuit, s-a cauzat o vătămare a intereselor legitime ale comunităţii locale din comuna Dobrovăţ, judeţul Iaşi, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, reprezentat de folosirea cu titlu gratuit a păşunilor, de către cele două asociaţii în care inculpatul Martinuş Cătălin Iulian avea calitatea de membru fondator.

În realizarea acestui mecanism infracţional, inculpatul Martinuș Cătălin-Iulian a beneficiat şi de ajutorul celorlalţi inculpaţi, care fie au falsificat şi pus la dispoziţia celorlalte persoane o serie de documente (inculpata Patlagică Gaby), fie au depus la APIA mai multe acte conţinând menţiuni nereale necesare obţinerii subvenţiilor (inculpatul Cîşlaru Ionel).

Ajutorul acordat primarului comunei Dobrovăţ de către inculpatul Ursanu Ştefan, în calitate de funcţionar în cadrul Centrului Judeţean Iaşi al Agenţiei de Plăţi și Intervenție pentru Agricultură, a constat în primirea, de către acesta din urmă, a unor documente semnate de o altă persoană, alta decât fermierul titular al celor două cereri.

În cauză, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra a două imobile aflate în proprietatea inculpaţilor: Martinuş Cătălin – Iulian, Pătlăgică Gaby, Asociaţiile Crescătorilor de Ovine şi Taurine din comuna Dobrovăţ, Judeţul Iaşi, Cîşlaru Ionel, Bănică Aglaia şi Ursanu Ştefan, până la concurenţa sumei de 149.310,71 lei, cu care Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.”

Citește și

Primarul PSD al comunei ieșene Bârnova, care a scris elogii pe Facebook pentru Ceaușescu, a fost racolat de PNL și apare pe bannere electorale alături de ministrul Costel Alexe / Iohannis: Traseismul politic este o boală gravă a politicii româneşti

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

35 comentarii

 1. PNL nu are pic de rusine !
  Acum te pomenesti ca or sa spuna si sefii PNL precum Firea cand l-a aparat pe Mitica Dragomir , „ca e condamnat doar in prima instanta, nu definitiv.” ?

  PS. Cu alte cuvinte : „Nu se pune” ! :)))))))))))

  • Nu se zice fac echipa, se spune ca creaza un grup infractional organizat. Si nu e primul, USL va spune ceva?

  • @Tiberius:
   PNL mi-a spus foarte multe inca din 2007-2008 cand guvernul liberal condus de Tariceanu juca in tandem cu PSD in sensul ca facea proiecte de legi pe gustul lor pt ca aia le mai treceau si penelistilor cate-o lege !

   PS Atunci s-a exersat o coabitare care ulterior a fost sursa de inspiratie pt crearea USL !

  • E in cocina potrivita

 2. Romașcanu ce a zis?

 3. Alexe asta e un fel de Gargamel din guvernul Dancila,executant docil,doar ca acum e vorba de CIUMA GALBENA.

 4. Una li-i cununa ! Costel Alexe vorbește mult și nu face nimic. PSD=PNL= aceeași mizerie

 5. Politica este duamna care cere banii inainte. Alexe cum o face la contractele pt defrisari? Pe de altă parte, atragerea în pnl a zdrentelor și după alegerile locale retragerea sprijinului politic ar fi tactică bună deca scăpa de unele carpe și gunoaie din politică.

 6. Cum e don KlauSÂLĂ(chiar îmi provoacă starea) cu penalii că ți se srâmbase sfecla cu penalii PeeSeeDee .Mare om cu principii!

 7. România normală dl iohannis? Păi ce facem scăpăm de unii și dăm de alții, rușine, rusine, rușine

 8. Nu vă înţeleg nedumeririle, scrie clar: „Proiectele importante se construiesc în echipă!”. „De 30 de ani?” Probabil că e scris mult mai mic, undeva jos.

 9. inelele , privirea spre Mecca. 🙂

 10. Cum adică “a racolat la Iași”? Dacă vorbim despre primarul comunei Dobrovăț, Cătălin Martinuș! Cum adică “la Iași”?! În județul Iași, poate…

 11. PNL, terminati cu racolarile că vă faceți de rahat si vă pierdeți electoratul. Lumea devine mai scârbită decât este. Nu ar fi păcat?

 12. Presedintele partidului ce pazeste?PNL se transforma in psd 2.Acest ministru al mediului este o lepra!

 13. Johannis si orban vor sa ne convinga ca asta-i fauna care va MODERNIZA Romania, indivizi ca asta care NU a fost in stare sa faca nimic in fara de matrapazlacuri ILEGALE cat erau la PSD, dar vor rupe lumea acum la PNL si mandra Romanie va uimi mapamondul cu astia la putere!
  Rusine, PNL!!!!!!!!!!!

  • Erați de partea PNL’ului.

   Ce s-a întâmplat?
   Că și unii și alții greșesc, e clar; însă trebuie aleși FĂRĂ ZĂBAVĂ cei care reprezintă răul cel mai mic..
   Deci vă întreb, încă odată:
   „Ce s-a întâmplat?..”

  • @D-na Lili: NU s-a intamplat nimic: am spus clar nu o data ca sunt ANTI-PSD neconditionat, adica orice ar face PSdeii!
   Dar asta nu inseamna ca sunt PRO-PNL neconditionat!
   Nu am nici o treaba cu nici un partid; Politicienii trebuie sa fie in Slujba cetatenilor, orice greseala, orice mizerie de la orice partid o taxez fix la fel!!!
   Doar asa putem astepta SCHIMBARI de la clasa politica obisnuita cu mizerii de tot felul de 30 de ANI!
   TOTI trebuie sa cerem la fel TUTUROR politicienilor: Politica e in slujba Romanilor, NU in interesul lor personal sau de partid!!!

  • @lili:
   Ce bine e cand omul isi expliciteaza pozitia !

   PS. Pe mine s-au suparat cativa amici penelisti inca de asta iarna pt ca nu inchid ochii la greselile liberalilor pt ca „Acum suntem in razboi cu „Ciuma rosie” si trebuie sa mai inchidem ochii la cei care reprezinta raul cel mai mic.”

   PPS. Pe cand comentariile acelea lungi si pline de informatii ? ! 🙂

  • @Susufler0: Problema de TIMP!
   Bebe mic sta mult la noi, postez cand am timp!
   Bebele mic la 2 ANi si Jumate are TOT timpul nostru, cand e la noi!
   NIMIC altceva nu facem!!!

  • @lili: Doamna Lili, mai avem un liberal, parat, Rares Bogdan. I-a promis lui Oreste Theodorescu ca daca a stat in banca lui pana acum 14 zile nu vrea sa-si schimbe lumea impresia buna pe care si-a facut-o despre el si va iesi pe 20 august 2020 pe televiziuni sa spuna lucruri incomode despre Mitingul Diasporei din 10 august 2018, care odata spuse ii vor face pe unii (liberali banuiesc) sa-i doara burta iar pe altii (tot liberali banuiesc) sa-i doara capul.
   Eu nu l-am auzit. I-au pus liberalii din Bruxelles ceva in ceai sau i s-a atras atentia de la Bucuresti sa-si revizuiasca intentiile? Cert e ca suntem o natiune usor indoita, fara verticalitate vreau sa zic. Nu stim sa ne pedepsim opresorii. Si e rusinos.

 14. Dom’Martinus e, de fapt, victimă politică, n-a furat, e curat ca lacrimă, n-am inteles noi bine.
  Dom’Costel e imaginea perfectă a baronului local, nu-i pasă decât să aibă ce sa roade, el si clanul lui, în următorii 4 ani.
  Dacă, cumva, corabia va incepe sa ia apă, toti Chiricii, Martinusii si Costelusii vor defila sub steagul PSD ului.
  E povestea Romaniei, tara jefuită timp de 30 de ani.

  PS: Domnul Costel încă are in CV că poate vorbi Engleză la nivel de C1, deși el nici de A1 nu e cum am auzit cu toții recent.

 15. Daca a furat când era pesedist va fura și că penelist. Năravul din fire nu are lecuire. Fără penali în funcții publice…..Greata! PNL aduna toate scursurile la sânul său….dezamăgire mare!

  • Și prea iubitul tău KlauSĂLĂ (chiar îmi provoacă starea) nimic nimic ,sau Rareș batistuță după ce și-a luat salariul de la PE tace că scroafă în porumb.

  • Și trebuia să guițe ca porcinele din troaca mafiei PRO-USL-PSD sau ce? Bine că gușații ”iubitului” Vlad Iulian, criminalul din decembrie 1989 nu ”provaoca starea”.

  • Dar de porcinele din mafia ghilimelelor ce sa mai zicem?

 16. Bun. Deci, totuși, care-i diferența între PNL și PSD?

  • Fix aia dintre un trol prost care crede că va convinge pe cineva să voteze PSD pe motiv că e la fel ca PNL și orice om vizat de manipularea securistă și care nu pune botul la harneala postacilor slujitori la mafia PRO-USL-PSD.

  • Nici una, fraiere.
   Mărul e plin de viermi, de oriunde l-ai mușca.

   Omul lui Caragiale de prin tavernele sfârșitului de secol XIX, e același cu manelistul nostru contemporan, proaspăt ieșit de prin cluburile secolului XXI, care nu înțelege cât de retardat-asistat este…

 17. 75% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.

 18. Nu mai inteleg nimic, PSD trebuie sa dispara doar cu numele?????Adica oamenii astia sunt prenâcum cameleonii???Înseamna ca nu au niciun crez, doctrina!

 19. Bre, PNL, dar nu va mai satura Dumnezeu, pe toți vreți să îi luați…

  Vă doresc sa pierdeți macar vrea 15% până la parlamentare, sa va iasa pe nas mizeria asta

 20. are de ales, puscaria sau PNL-ul….