G4Media.ro

PMP solicită actualului Guvern ca principalul obiectiv privind implementarea PNRR să fie…

Sursa foto: Unsplash

PMP solicită actualului Guvern ca principalul obiectiv privind implementarea PNRR să fie îndeplinirea criteriilor de aderare a României la zona euro

PMP solicită actualului Guvern ca principalul obiectiv privind implementarea PNRR să fie îndeplinirea criteriilor de aderare a României la zona euro. „Atragem atenţia Guvernului că România, în ultimii ani, s-a îndepărtat tot mai mult de criterile de aderare la zona euro comparativ cu Bulgaria, care în luna iulie a anului trecut a fost admisă, împreună cu Croaţia, în anticamera euro şi va adera la moneda unică începând cu 1 ianuarie 2024”, a explicat preşedintele partidului, Cristian Diaconescu.

„PMP atrage atenţia Guvernului că România, în ultimii ani, s-a îndepărtat tot mai mult de criterile de aderare la zona euro comparativ cu Bulgaria, care în luna iulie a anului trecut a fost admisă, împreună cu Croaţia, în anticamera euro şi va adera la moneda unică începând cu 1 ianuarie 2024. Îndeplinirea criterilor de aderare la euro însemnă că ţara respectivă este consolidată economic şi financiar fără a fi nevoită să opereze ajustări semnificative ale cheltuielilor, veniturilor sau deficitului bugetar cu efecte destabilizatoare din punct de vedere economic sau social. Din păcate, în România s-a folosit dublu limbaj privind aderarea României la zona euro. De la nivelul Guvernului s-au făcut declaraţii încurajatoare privind aderarea României la euro, dar pe de altă parte, începând cu 2015, s-au luat măsuri fiscal-bugetare care au avut ca efect îndepărtarea de acest obiectiv. Culmea demagogiei Guvernului din 2019, privind aderarea la zona euro, a fost înfiinţarea Comisiei Naţionale formată din reprezentaţi ai Guvernului, BNR, Academiei Române şi ai mediului universitar, având ca obiectiv pregătirea României pentru a adera în 2024 la zona euro. Aşa de bine a fost pregătită România, că în 2019 a intrat în procedura de deficit excesiv. Dacă adăugăm la acest tablou criteriile referitoare la stabilitatea preţurilor, soliditatea finanţelor publice, stabilitatea cursului de schimb şi convergenţa ratelor dobânzilor pe termen lung devine şi mai clar că zona euro e pentru România un vis aproape imposibil de îndeplinit sub egida unor guvernanţi incapabili de politici economice viabile”, a afirmat Cristian Diaconescu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PMP.

El a mai spus că, „în prezent ţara noastră nu are nici măcar un calendar clar de aderare la zona euro, chiar dacă de-a lungul timpului mai marii ţării au avansat mai multe date pentru trecerea la moneda euro. Rezultatul? Suntem din nou primii de la coadă, ruda săracă ce nu e capabilă sa îşi stabilească ţinte clare şi să le şi ducă la îndeplinire”.

„PMP solicită actualului Guvern ca principalul obiectiv privind implementarea PNRR să fie îndeplinirea criteriilor de aderare a României la zona euro”, a adăugat Diaconescu.

sursa: News.ro, sursa foto: Unsplash

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ideea e foarte bună.
  Dar ce inseamna PMP ?😜
  PMP-ul de azi, uSECUreul de mâine !🤣

 2. Mai trăiește aripioara asta din FSN? 😂
  In numele cui vorbește? În numele celor 1 alegători?😂😂😂

 3. P.M.P.? Cine este acest P.M.P.?
  Al cui este?

  • A lui Petrov… Secu.. acum vor să renunțăm și la moneda națională ca să fim slugi până la capăt…

 4. Analfabeti economici (ca mai toti politicienii, nu numai aia romani). Moneda unei tari trebuie sa fie in sincron cu economia ei.
  Euroiul mai incolo, peste 2-3 decenii.

  • Si eu din ala functional, ca am scris „economici” in loc de „economic”. Dar mi-am revenit.

 5. Cu cat indeplinim mai repede criteriile de aderam si trecem la Euro, cu atat mai bine va fi pentru economia romaneasca, va asigura stabilitate, predictibilitate.

 6. Guvernul hot#ilor in frunte cu izm#en#arul im#pos#tor este interesat doar de bu#rț#ile pro#prii. Toți arata ca niște por#ci în ajun de tai#ere. Au doar reflexul condiționat al cainelui lui Pavlov.

 7. Ce zonă Euro mai visează si ăștia?! Suntem dați înapoi cu 10 ani!