G4Media.ro

Platforma pentru înscrierile la Premiul Daphne Caruana Galizia va fi lansată marți…

Platforma pentru înscrierile la Premiul Daphne Caruana Galizia va fi lansată marți / În valoare de 20 000 de euro, premiul creat de Parlamentul European sprijină jurnalismul de investigație

Parlamentul European va lansa marți, la ora 14.00, site-ul web unde jurnaliștii din cele 27 de state membre pot trimite articolele pentru Premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism.

Premiul, cu sprijinul Parlamentului European, este un omagiu adus jurnalistei de investigație malteze care a fost asasinată în octombrie 2017.

Premiul, instituit în octombrie 2020, va recompensa anual jurnalismul care promovează sau apără principiile și valorile de bază ale Uniunii Europene, precum demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului.

Orice jurnalist și/sau echipe de jurnaliști profesioniști de orice naționalitate pot transmite articole care au fost publicate sau difuzate de o instituție media cu sediul într-unul din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit unui anunț al Parlamentului European.

Lucrarea câștigătoare va fi selectată de un juriu independent format din reprezentanți ai presei și ai societății civile din cele 27 de țări ale UE, precum și din reprezentanți ai principalelor asociații europene de jurnalism.

Premiul în valoare de 20 000 de euro demonstrează sprijinul puternic al Parlamentului European pentru jurnalismul de investigație și protecția jurnaliștilor din întreaga lume, precizează instituția.

La evenimentul de lansare va participa și Matthew Caruana Galizia, unul dintre fiii jurnalistei Daphne Caruana.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.