G4Media.ro

Platformă educațională de meditații gratuite pentru liceenii din România. Proiect inedit în…

Platformă educațională de meditații gratuite pentru liceenii din România. Proiect inedit în care sunt implicați studenți la universități de top și olimpici internaționali

Un proiect educațional inedit aduce împreună profesori și tineri cu performanțe școlare remarcabile, în calitate de meditatori și elevi care fie încearcă să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, fie doresc să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare, sau pur si simplu doresc să învețe ceva nou, au transmis reprezentanții Asociației 11even.

Totul se întâmplă online, pe platforma de meditații Teachu.ro. Meditațiile sunt gratuite, grație voluntarilor. În proiect sunt implicați studenți români care învață la universități de top din lume, foști olimpici internaționali la diferite discipline.

Meditațiile au loc într-un mediu sigur, pe Skype, prin conferință video și sunt complet gratuite, prin munca voluntară a meditatorilor înscriși. La trei săptămâni de la lansare, platforma numără deja peste 100 de meditatori în diverse domenii și peste 350 de studenți, iar întâlnirile dintre aceștia au generat peste 600 de ore de meditații.

Reprezentanții Asociației 11even spun că proiectul s-a născut în cadrul programului ”Creatori de viitor”, într-o competiție de idei la care au luat parte liceeni care trebuiau să găsească soluții la diverse nevoi ale tinerilor de vârsta lor.

Una dintre ideile care a atras atenția juriului a fost TeachU, o platformă de educație nonformală prin care elevii să se ajute unii pe alții așa cum o fac, de altfel, și în viața reală, când cei care se pricep la o anume disciplină îi asistă pe cei care se pricep mai puțin.

”Meditațiile au fost gândite astfel încât să fie de folos pentru școală, pentru concursuri sau pentru cei care pur și simplu își doresc să învețe ceva nou, și mai mult decât atât, să fie gratuite.

Momentul lansării coincide cu o perioadă în care educația s-a mutat în online și, cu atât mai mult, este resimțită nevoia unui astfel de proiect”, au transmis reprezentanții asociației, într-un comunicat de presă de miercuri, 20 mai.

Elevii își pot alege materia la care au nevoie de meditații și pot vedea o listă cu mentorii.

Printre inițiatorii proiectului se numără și Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la chimie, în prezent studentă la Oxford University, Department of Chemistry.

  • “Prin TeachU, urmărim să îndeplinim o dublă funcție a educației. Pe de o parte, informația ajunge într-o formă interactivă, interesantă și potrivită nevoilor și cerințelor la cel ce își dorește să învețe. Pe de altă parte, știm că educația e mult mai mult decât informație. Utilizatorii TeachU își dezvoltă abilitățile de comunicare, fie că ele se referă la a explica mai bine noțiunile prezentate, fie la a exprima mai bine ce nu au înțeles, dar li se stimulează și curiozitatea, pentru că mentorii sunt contagios de pasionați de domeniile lor. Dacă stăpâniți bine una din materii, noi vă invităm să vă alăturați comunității noastre și să dăm mai multe șanse liceenilor care poate nu au posibilitatea unor meditații plătite” spune Gabriela Diana Oprea, coordonator al proiectului.

Gabrielei i s-au alăturat și alți studenți români care învață la universități de top, așa cum sunt Iulia Mitrache, studentă la Facultatea de Drept, Universitatea București – fostă olimpică internațională la filosofie, Dan Mirea, student la University of Cambridge, fost olimpic internațional la biologie și lingvistică, cât și liceeni olimpici, ca Sebastian Romeo Pintilie, olimpic internațional la biologie.

Momentan, lista materiilor la care un tânăr poate să ia meditații gratuite prin platforma TeachU.ro cuprinde peste 25 de discipline, de la limbi străine ca engleză, arabă sau japoneză, până la matematică, fizică sau chimie.

Teachu este un program marca ”Creatori de Viitor”, dezvoltat cu sprijinul Kaufland România și Telenav.

Foto: Echipa fondatorilor proiectului; Sursă: TechU.ro

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. #sescorojestevopseaua

  2. Ajutați- vă unii pe alții că școala e doar pt. profesori! Felicitări și spor!