G4Media.ro

Planul revizuit de reorganizare a ELCEN, depus la Tribunalul București. Administratorul judiciar…

Planul revizuit de reorganizare a ELCEN, depus la Tribunalul București. Administratorul judiciar amenință cu vânzarea activelor firmei

Compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al firmei ELCEN, a înregistrat la Tribunalul Municipiului București noul plan de reorganizare a ELCEN, urmând ca acesta să fie supus aprobării în următoarea ședință a Adunării Creditorilor.

Sierra Quadrant acuză într-un comunicat de presă Primăria București de eșecul precedentului plan de reorganizare, arătând că printre principalele motive care au condus la modificarea acestuia se numără eșecul municipalității de a înființa o companie care să preia activele ELCEN, așa cum fusese prevăzut inițial, dar și refuzul PMB de a își asuma răspunderea pentru creanțele RADET, rezultate în urma neplății subvenției de către PMB.

De asemenea, compania reclamă deschiderea procedurii de faliment în cazul RADET, care face puțin probabilă reorganizarea acestei societăți.

Noul plan de reorganizare, care prevede soluția transferului de afacere, acordă prioritate Municipiului București sau societăților indicate de acesta în vederea achiziției activelor ELCEN la valoarea de piață determinată de către evaluatorul Veridio, în vederea realizării SACET București (Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică).

În cazul în care PMB nu îndeplinește din nou condițiile necesare preluării activității ELCEN, în urma discuțiilor avute și a intenției manifestate în mod expres de către oficialii Ministerul Energiei, această instituție guvernamentală are posibilitatea de a achiziționa activele ELCEN fie în mod direct, fie prin intermediul societăților în care acestea au calitatea de acționar (sau a unei entități noi ce urmează a fi înființată în acest scop și care poate să aibă în acționariat și PMB sau entitățile din subordinea acesteia), potrivit comunicatului citat.

Sierra Quadrant arată că dacă nici PMB și nici Ministerul Energiei nu vor comunica în scris ”intenția neechivoca și necondiționată pentru preluarea activelor ELCEN”, acestea vor fi vândute către orice companie care îndeplinește criteriile legale și de viabilitate, indiferent de structura acționariatului acesteia sau de natura capitalului (autohton sau străin).

Foto: Elcen

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Elcen, o societate, cu enorme pierderi de produs si costuri de productie ridicata, trebuie sa fie inlocuita de o societate economica. Ce s-ar face Elcen fara subventia primita de la primarie? Elcen o epava pe care scrie cimitirul elefantilor” ‘! Actuala conducere este axata pe marirea salariilor angajatilor cu peste 100%!!!! Sunteti penibili!!!

    • Fara sa spun ca n-ati avea dreptatea dvs… ce salarii au cei din cimitirul elefantilor? Hai sa dam niste cifre, si dupa aia sa ne inflamam ca le cresc alora salariile „cu peste 100%!!!!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.