G4Media.ro

Planetele Venus, Marte şi Mercur se văd cu ochiul liber toată luna…

Planetele Venus, Marte şi Mercur se văd cu ochiul liber toată luna mai. Steaua Arcturus domină cerul în această perioadă

În luna mai, Venus şi Mercur îşi fac apariţia pe cerul de seară. Venus se vede mai greu la începutul lunii, dar din ce în ce mai bine spre sfârşitul ei, şi rămâne pe cer pe tot parcursul verii şi toamnei, potrivit specialiştilor de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti.

Mercur se vede mai uşor în primele 20 de zile ale lunii, deasupra orizontul de vest. „Căutaţi în crepuscul o stea strălucitoare, nu foarte aproape de orizont, dar nici prea sus, a cărei lumină nu pâlpâie. Se poate vedea de la apusul Soarelui până în jurul ore 21.30”, potrivit astronomilor.

Venus începe luna mai aproape de orizont, dar se ridică în fiecare zi, la mijlocul acesteia începând să apună mai târziu şi să se vadă mai uşor. Este mai strălucitoare decât Mercur şi vede în aceeaşi regiune de cer cu acesta, înspre vest.

Cele două planete se apropie aparent una de alta şi se vor întâlni în ultima săptămână a lunii mai. Cel mai aproape vor fi între 27 şi 30 mai. Între 24 şi 31 mai cele două planete se vor putea vedea în acelaşi câmp vizual al unui binoclu care măreşte de 7 ori (7×50).

Luna trece prin preajma celor două planete în serile de 12, 13 şi 14 mai şi pot fi văzute la ora 20.40. (Foto: Marte / captură video)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.