G4Media.ro

PISA 2018: Mai mult de jumătate dintre elevii de 15 ani cred…

PISA 2018: Mai mult de jumătate dintre elevii de 15 ani cred că nu-și mai pot îmbunătăți inteligența. În Estonia, 77% cred că și-o pot îmbunătăți

Aproape 57% dintre elevii români de 15 ani care au participat la testarea PISA 2018 au declarat că sunt „de acord” și ”cred cu tărie” că “inteligența lor este ceva pe care nu îl mai pot schimba foarte mult”, arată Volumul III al Raportului Rezultatelor PISA 2018: „Ce înseamnă viața școlară pentru viața elevilor”. Media țărilor OECD arată că numai 37,4% dintre elevii statelor dezvoltate cred acest lucru. Iar în Estonia, țara din Uniunea Europeană cel mai bine clasată la testele PISA 208, doar 23% cred că nu își mai pot îmbunătăți inteligența.

PISA 2018 analizează „mentalitatea de creștere” (growth mindset) pe care o au elevii de 15 ani din cele 79 de țări și economii în care s-a desfășurat testarea.

În România, 56,7% dintre elevii de 15 ani au declarat că „sunt de acord” sau că ”sunt în acord puternic” cu următoarea afirmație: „Inteligența ta este ceva pe care nu îl mai poți schimba foarte mult”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Inteligenta poate ca nu (mult), cunostintele cu siguranta. Si mai pot invata si cum sa le aplice, chestie de exercitiu.

  2. La noi sunt spalati pe creier cu dogma veche : Creierul nu se regenereaza. 🙂

    Saracele profesoare de biologie, nu s-au mai atins de materie de cand si-au luat titularizarea, dovada ca-n Romania se preda fara nici-o pasiune. Prea putini sunt profesorii adevarati si aia pe cale de disparitie. E greu si nostalgic sa fii profesor.

  3. Hai că putem prezenta asta și altfel: în România, mai mult de 50% dintre elevi sunt foarte realiști.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.