G4Media.ro

Pilotul Alaska Airlines care ar fi încercat să oprească motoarele avionului în…

Sursa foto: Twitter/@IATA

Pilotul Alaska Airlines care ar fi încercat să oprească motoarele avionului în timpul zborului, inculpat pentru 84 de capete de acuzare/ Ar fi consumat ”ciuperci magice” cu două zile înainte

Joseph Emerson, pilotul companiei Alaska Airlines care ar fi încercat să oprească motoarele unui avion de pasageri în timpul zborului, în octombrie, a fost pus sub acuzare marţi, în faţa unui tribunal din Oregon, pentru 84 de capete de acuzare, transmite News.ro.

Marele Juriu l-a pus sub acuzare pe Emerson pentru o acuzaţie de punere în pericol a aeronavei de gradul întâi şi 83 de acuzaţii de punere în pericol din imprudenţă a unei alte persoane – câte una pentru fiecare persoană aflată la bordul aeronavei în momentul incidentului din 22 octombrie.

Avocaţii lui Emerson au apreciat decizia Marelui Juriu de a nu-l acuza de 83 de capete de acuzare pentru tentativă de omor.

„Acuzaţiile de tentativă de omor nu au fost niciodată adecvate în acest caz, deoarece căpitanul Emerson nu a intenţionat niciodată să rănească o altă persoană sau să pună pe cineva în pericol – el a vrut doar să se întoarcă acasă la soţia şi copiii săi”, au scris avocaţii săi într-o declaraţie.

Dar echipa de apărare a fost, de asemenea, dezamăgită să afle că a fost acuzat pentru că nu a avut „nicio intenţie criminală”, potrivit declaraţiei.

„Căpitanul Emerson credea că se află într-un vis. Acţiunile sale au fost întreprinse într-un efort unic de a se trezi din acel vis şi de a se întoarce acasă la familia sa”, au spus avocaţii săi în declaraţie.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului districtual al comitatului Multnomah, Liz Merah, a descris procesul Marelui Juriu, spunând că procurorii districtuali adjuncţi care se ocupă de caz au inclus acuzaţii de tentativă de omor, apoi au prezentat probele şi au chemat martori.

„Din rezultat, se poate deduce că juraţii au considerat că Emerson nu a acţionat cu intenţia de a ucide, dar că a pus în pericol, din imprudenţă, vieţile oamenilor din acel avion”, a transmis oficialul.

Potrivit unei declaraţii depuse de procurori, Emerson le-a spus anchetatorilor că „consumase «ciuperci magice» cu aproximativ 48 de ore înainte” de incident.

El a luat ciupercile în timpul unei escapade de weekend la Washington pentru a comemora moartea celui mai bun prieten al său, a declarat el pentru New York Times, într-un articol publicat în noiembrie.

În timpul incidentului, el a spus că a crezut că visează în timp ce făcea naveta înapoi în California pe scaunul din cabina de pilotaj al unui zbor Horizon Air.

Zborul a fost deviat spre Portland, Oregon.

Emerson urmează să fie pus sub acuzare pe 7 decembrie. El se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii federale similare.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...