G4Media.ro

Piedone, în ziua deciziei definitive în dosarul Colectiv: ”Pedeapsa mi-am trăit-o în…

Piedone, în ziua deciziei definitive în dosarul Colectiv: ”Pedeapsa mi-am trăit-o în ăștia 7 ani/ Dacă Piedone e acarul și îi poate învia pe cei morți, eu sunt gata, tac/ Piedone nu moare, urmăriți-mi Facebook, am comunicare și de-acolo”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat, în fața casei sale, înainte de verdictul definitiv în dosarul Colectiv că și-a trăit pedepsa în cei 7 ani care au trecut din momentul incendiului din 30 octombrie 2015, în urma căruia au murit 65 de oameni.

Piedone a amintit că doi judecători s-au recuzat și despre al treilea, care a dictat o sentință de 8 ani și 6 luni pentru primar, a spus că ”poate îi străluceau steluțele” sau ”poate era dornic de afirmare”.

Primarul Sectorului 5 a mai spus că dacă el este ”acarul Păun” și condamnarea sa le poate învia pe victimele moarte atunci e gata să tacă.

Piedone le-a povestit jurnaliștilor aflați în fața casei sale că dimineață a spus ”Tatăl nostru” și ”s-a dat cu mir” și a transmis că și dacă va merge la închisoare ”Piedone nu moare”, invitând presa să îi urmărească pagina de Facebook și dacă va fi închis: ”Am comunicare și de-acolo”, a mai spus primarul:

 • Dacă acarul Păun îi poate învia pe cei morți, sunt gata, eu tac.  Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum în cei 7 ani, nevinovat. Nu știi ce înseamnă să nu te poți bucura de ziua de mâine. Nu sunt fată mare, nici un politician nu e fată mare. Dar vreau să fiu judecat pentru ce am făcut. Piedone nu moare, urmăriți-mi Facebookul, am comunicare și de-acolo”, a mai spus primarul Cristian Popescu Piedone, joi, la prânz, așteptând decizia definitivă a judecătorilor în cazul Colectiv.

Context

Dosarul Colectiv se află în faza de apel, după ce, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a decis următoarele condamnări:

* Cristian Popescu-Piedone – 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv;

* cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă;

* Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists (decedată între timp) – 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare;

* pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani;

* Cristian Niţă, director al firmei de artificii – 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare;

* George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

* Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – 8 ani de închisoare;

* Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani;

* Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.

De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Ce convenabil! Adica, ce sa-l mai pedepsim, ca si-a ispasit pacatele. Si a candidat din nou, la primarie, ca sa indrepte lucrurile…

 2. Du-te-n mă-ta!

  • Mă mir ca nu a spus sa-i urmarim toata familia, afacerile private.
   Feisbuc e pentru ăia asa… mai paliuií.
   Coruptia ucide

 3. 1. Porcul are tupeu.
  2. O rugaminte: nu mai folositi numele de Piedone pentru mafiotul asta. Din cate stiu, personajul Piedone era un politist cinstit, nu un golan corupt.

 4. Specimenul ăsta reprezintă cu vârf și îndesat imaginea SISTEMULUI!
  Exponentul lăcomiei, imposturii, grandomaniei, ticăloșiei…

 5. Sistemul de atunci trebuia băgat la pușcărie tot iohanis, arafat etc. Deranja prea mult piedone. Făcea prea multe ptr România. Dădea peste cap toate sistemul mafiot și korupt din România. Trebuia eliminat. Revenirea sector 5 la cum trebuie sa fie. Țigănie. Asta e rrromania.

  • Dispari bai je gu le… nu-ti este jena sa il aperi pe acest exponent al coruptiei si parvenirii?

  • Razvan, esti penibil.

   Daca Piedone ar face inchisoare „pentru ce a facut”, n-ar mai iesi niciodata din inchisoare. Piedone e de aceeasi calitate ca si Vanghelie… O rusine de om.

  • Răzvane, dacă tăceai, treceai neobservat, acum te-a văzut toată lumea!

 6. Deci vor fi alegeri, sa inteleg…

 7. Așa e, Piedone Popescu nu moare, dar este deja mort pentru multă lume!

 8. Cred ca mirul era expirat si la rugaciune a incur cat versurile. Ce imi plac mie politicienii astia, cum le miroase a inchisoare se miruiesc, isi fac sefie cu pereti plini de icoane se Jura ca nu au furat. E statul paralel pe care l-au creat tot ei rau.

 9. Ce gunoi infect, au murit oameni din cauza lui și a altora și acum se victimizează. Știa scursura că va fi închis și de aceea a vrut să fugă din țară, exact că Udrea, Iorgulescu, Ghiță, Savulescu și alte rebuturi ale societății.