G4Media.ro

Piaţa românească de capital promovează efectiv la statutul de piaţă emergentă

Secțiune susținută de
Concordia

Piaţa românească de capital promovează efectiv la statutul de piaţă emergentă

Piaţa de capital România va fi inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând de astăzi, după ce decizia finală de promovare fusese luată în urmă cu acum un an.

Momentul va fi marcat de Bursa de Valori Bucureşti luni, printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la care vor participa toţi partenerii BVB alături de care s-a putut realiza acest moment istoric, instituţii ale statului, autorităţi de reglementare şi parteneri instituţionali. La eveniment va fi prezent şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat pe 26 septembrie 2019, după o monitorizare de trei ani, că România a fost promovată de la statutul de Piaţă de Frontieră la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.

În luna aprilie a acestui an, FTSE Russell a confirmat că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE de pieţe emergente în cadrul revizuirii din septembrie 2020. Verificarea eligibilităţii pentru includerea în indici se bazează pe datele de tranzacţionare de la 30 iunie 2020. Pentru ca o companie să îndeplinească criteriul de lichiditate, aceasta trebuie să aibă o lichiditate mediană lunară de cel puţin 0,05% pentru minim 10 din 12 luni. Măsurarea lichidităţii, conform metodologiei FTSE Russell, se realizează pentru fiecare companie ca raport dintre mediana lunară a volumelor tranzacţionate zilnic şi numărul de acţiuni free float.

Pe baza calculelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi a valorilor curente privind numărul de acţiuni considerate free float, la sfârşitul lunii martie 2020, două companii româneşti sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piaţă Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) şi S.N. Nuclearelectrica (SNN).

Lucian Anghel, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti în septembrie 2019, afirma că promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă poate fi considerată, din punct de vedere economic pentru piaţa de capital, echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Logic să fie invitat Catu????Este rezultatul muncii lui din ultimii 3 ani!!!

  2. Deci inainte eram la stadiu de Junk? adica gunoi :)) asa ne trebuie cand am avut 30 ani de psd, usl, udmr si pdl.. rusine noua.

  3. George stie limbi străine!!!!Poate ne spui în care limbă mizeria umană nu are sinonim???

    • Simplu! Maghiara! UDMR sustine ca tot ce a facut a facut pt binele romanilor. Iar la pzd- mizerie umana e testul de lins pantofii si cururi la baroni locali- exact cum faci tu acum online.

  4. Ca să înveți maghiară, iti trebuie ceva mai multa minte!!!!Nu faci dovadă că ai avea!Faptul ca nu suporți decât parerea ta și a celor ca tine,induce ideea de mari tulburări psihice!!!De aici decurge și agresivitatea și vulgaritatea verbală!!!!Ce nu reușești să faci cu pumnul ,faci online !!!Sterge-te la gură, ti-au rămas resturi!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.