G4Media.ro

Piața criptomonedelor a scăzut pe fondul evenimentelor din Kazahstan / 18% din…

Piața criptomonedelor a scăzut pe fondul evenimentelor din Kazahstan / 18% din capacitățile mondiale de minare se află în această țară

Prețul Bitcoin a scăzut pe fondul situației din Kazahstan, unde se află 18% din toate capacitățile mondiale de extragere a criptomonedei, conform CoinDesk.com.

Bitcoin s-a tranzacționat la un preț de 46,99 mii USD în timpul zilei miercuri, iar apoi a început să scadă la sfârșitul după-amiezii, ajungând la sub 37 de mii de dolari.

Minarea cripromonedelor a ajuns la mare căutare în Kazahstan, după restricțiile Chinei asupra industriei, inițiate anul trecut. Aproape 90 de mii de computere pentru minerit de criptomonede s-au mutat în această țară din China, în ultima perioadă.

Kazahstan a ajuns chiar pe locul doi după SUA în ceea ce privește energia dedicată minării cripto, conform Universității Cambridge, reprezentând 18% din totalul global din luna august 2021.

Pe fondul protestelor din această țară, cel mai mare furnizor de telecomunicații al țării, Kazakhtelecom, a oprit accesul la internet, ceea ce a lăsat companiile care se ocupă de mineritul criptomonedelor fără capacitatea de a-și desfășura activitatea.

„Bănuiesc că unii înțelepți ar spune că, în teorie, ai putea mina fără internet, dar în practică, toate aparatele din Kazahstan s-au oprit din cauza închiderii internetului”, a declarat Jaran Mellerud, cercetător la Arcane Research, pentru CoinDesk.

Popularitatea Kazahstanului în rândul criptominerilor s-a bazat pe rezervele bogate de petrol ale țării și pe electricitate ieftină până acum.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mai oamenilor cine va scrie stirile ? Unde a scazut sub 37.000 usd ? Abia a ajuns la 42.500, acum e peste 43.000

  • ti-a sarit inima ca iti scade portofoliu si nu te mai poti imbogati peste noapte nefacnad nimic decat cu „un” calculator in priza, si consumand curent degeaba?

 2. Caritas de secol 21

 3. Calin, nebunul, file de poveste stie cel mai bine, ca joaca la monede pe banii parintilor, a mai ramas vreo garsoniera de vanzare?

 4. BTC nu a scăzut pe fondul revoltei din Kazahstan. Hasrate BTC, adică viteza de minare, a crescut astăzi cu 2% față de ieri. Ce contează că 18% din puterea de calcul se afla în Kazahstan? BTC a scăzut pentru ca așa arată analiza tehnică. BTC scade de 3 luni deja. Și va mai scădea pana la cel puțin 32k.

  • Hasrate? 😂😂😂😂 muscles mah.

 5. Jurnaliști care au făcut o facultate să fie făcută și cu licență pe mită. 37000? Pe fondul evenimentelor din Kazahstan? De unde ați copiat „știrea”? Măcar pot să apreciez că nu ați folosit Google translate.

 6. Ha….fake news, cum ati ajuns la concluzia asta ? Este in corectie de 3 luni…..

 7. Hasrate? 😂😂😂 plimba ursu mah.

 8. Buna oameni buni,știe cineva cum pot sa îmi retrag investiția și câștigul de pe platforma DATUM FINANCE LIMITED? Am investit,am câștigat ,am vrut să scut banii iar ei spun că trebuie achitat un sistem prin care se retrag banii.
  Orice sfat e bine primit.Va mulțumesc anticipat.