G4Media.ro

Pfizer dă asigurări că pastila sa anti-Covid19 este eficientă și împotriva Omicron

Pfizer dă asigurări că pastila sa anti-Covid19 este eficientă și împotriva Omicron

Compania farmaceutică Pfizer a asigurat marţi că studiile realizate în laborator cu tratamentul oral paxlovid împotriva COVID-19 au demonstrat că este eficient şi împotriva variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, relatează EFE.

Paxlovid, care a obţinut autorizaţie de urgenţă în SUA şi în alte ţări, reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90 %, când este administrat în primele cinci zile ale apariţiei simptomelor.

Tratamentul combină nirmatrelvir, care blochează replicarea virusului prin inhibarea enzimei proteaze, şi ritonavir, a cărui funcţie este de a spori durata eficienţei.

„Am dezvoltat în mod specific paxlovid pentru a menţine activitatea sa împotriva coronavirusului, precum şi a variantelor ce provoacă în prezent îngrijorare şi care suferă mutaţii în structurile glicoproteice”, notează într-un comunicat Mikael Dolsten, cercetător la Pfizer.

Comunicatul arată că un studiu in vitro realizat de Pfizer a verificat eficienţa medicamentului nirmatrelvir împotriva enzimei Mpro de care are nevoie coronavirusul pentru a se putea replica şi care este prezentă în diferitele variante ale SARS-CoV-2, inclusiv Omicron.

„Rezultate au arătat că în toate cazurile nirmatrelvir este un inhibitor puternic”, se precizează în comunicat.

Centrul Icahn a realizat împreună cu Pfizer un alt studiu de laborator care determină eficienţa tratamentului cu paxlovid împotriva Omicron şi a altor variante ale coronavirusului.

În decembrie, Agenţia Europenă a Medicamentului a asigurat că paxlovid poate fi folosit pentru tratarea adulţilor cu COVID-19, care nu necesită oxigen suplimentar şi care prezintă riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii, relatează Agerpres.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Depinde foarte mult și ce efecte adverse poate avea!!
  Fiind dezvoltată în regim de urgență, nu a fost timp pentru studii serioase, suficiente.
  Ne putem pomeni peste 5 – 10 ani că se constată efecte adverse severe, grave….

  • Nu cred că poate fi prea grav, că nu le iei pe durată lungă.

  • Asa au zis si alti cobai ca tine si au terminat-o in cancer.
   Vezi cazul piramidonului.

  • Păi și de ce nu le-ați spus și lor dinainte?

  • Ramane de vazut.

  • Mă lași cu piramidonul. Ai luat vreunul? Nu, că ești prea tânără. Era un analgezic foarte bun. Eram copil și îmi dădea mama ptr durere de măsele. Nu luai pe viață. Unul, două, trei pe an. Și au trecut 40 de ani și nu am făcut cancer. Și dacă voi face cândva doar nu crezi ca o să suspectez piramidonul
   Iar cu antiviralele astea miraculos de noi, fără toate etapele parcurse….

 2. Cine ii mai cred pe ăștia de Pfizer….

 3. „da asigurări” – vorbe goale. Dacă nu funcționează, plătește pfizer despăgubiri? Cât?
  Funcționează în laborator. În „viata reala”?
  Nu mai puneți botul la vorbe goale! Lăsați știința sa se pronunțe, după o cercetare temeinică! Dar durează ani

  • Durează ani (minim 5), testele costa o basca de bani si dacă nu sunt rezultatele scontate se arunca totul la gunoi.
   Cam riscant nu?
   Mai bine prostești armata de cobai salivând si obții testare gratis.

  • La Viagra a funcționat, ce feedback aveți din viața reală?

  • @draggy
   Fiule, te lămurește mă-ta!

  • M-ați lămurit dvs și nu numai pe mine. După felul în care va exprimați, cine da mai mult de o ceapă degerată pe ce spuneți.

  • Wow ce surpriza…at fi fost ciudat ca pfizer sa spunq ca nu este ok pastila. Va spun un secret: fiecare vanzator isi lauda marfa. Acum ca pastila este ok sau nu este o alta discutie pt ca momentan nu sunt date istorice si se merge pe studii preliminare si presupuneri.

 4. „poate fi folosit pentru tratarea adulţilor cu COVID-19, care nu necesită oxigen suplimentar”
  Deci poate fi folosit la cei care nu au nevoie de el.

  • Asa am citit si eu. A fost testat pe cazuri usoare si medii. .pai astea cu mare probabilitate treceau si fara.
   Ma rog,decat nimic. Macar psihic te ajuta

 5. Asta era treaba „jurnaliștilor de calitate” de la g4 media și de aiurea (același comunicat triumfalist este mot a mot și pe alte site-uri „serioase”), sa întoarcă pe toate fetele aceste declarații pe care eu le pot cataloga cu un cuvânt foarte folosit pe acest site: „derapaje”. Nu sunt jurnalist. Nu sunt expert. Însă am dreptul, în baza experientei mele de viata, sa pun la îndoială versiunea „oficiala”. Și încă mai pot sa exprim public aceasta îndoială.

  • Ce nevoie mai au să le întoarcă pe toate fețele, nu sunteți dvs aici? Le întoarceți și pe toate spetele, nu numai pe fețe. Dvs puneți contestați orice vine din surse oficiale, nimic din ce e fake news însă nu va trezește îndoiala.

  • Experienta ta de viata nu valoreaza nici cat o ceapa degerata chiar daca esti profesor universitar doctor in domeniu si ai pus umarul la fabricarea medicamentului/vaccinului.

   Experienta ta de viata este esentiala in politica, fotbal, Facebook, naturiste, femei, barbati, etc

 6. Că e eficientă împotriva oricărui ADN.

 7. E greu să ai încredere după ce serul dezvoltat de ei cu etichetă vaccin a dat kix. In sensul că nu este vaccin. Au început cu imunizare si stoparea apoi au ajuns la prevenirea formelor grave și transmitere. Plus, secretele alea cu autorizarea, contractele cu Ursula, astea nu sunt teorii ale conspirației sunt fapte pentru care încrederea scade. Așa că eu despre pastila lor am îndoieli.

 8. Oooo,studii „in laborator”, cercetare „in vitro”…apoi chiar cobai ne numim