G4Media.ro

Peste jumătate din spitalele din Beirut, printre care şi trei dintre cele…

Peste jumătate din spitalele din Beirut, printre care şi trei dintre cele mai importante, sunt nefuncţionale

La opt zile după explozia care a devastat capitala libaneză, o bună parte dintre spitale sunt „nefuncţionale”, a anunţat miercuri Richard Brennan, director regional pentru urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„După o evaluare a stării celor 55 de clinici şi centre de sănătate din Beirut, ştim că puţin peste 50% dintre aceste unităţi sunt nefuncţionale”, a declarat Brennan în cadrul unei conferinţe de presă de la Cairo, adăugând că trei dintre principalele spitale sunt scoase din uz şi că alte trei nu funcţionează la capacitate deplină. „Asta vrea să însemne că am pierdut 500 de paturi”, a precizat el, potrivit AFP.

Brennan a făcut apel la autorităţi şi la partenerii lor „să restabilească capacităţile acestor unităţi cât mai curând posibil” pentru a răspunde nevoilor ţării confruntate atât cu pandemia de COVID-19, cât şi cu alte urgenţe medicale.

Pe 4 august o explozie gigantică, provocată de un incendiu într-un depozit unde era depozitată o enormă cantitate de nitrat de amoniu, a distrus cartiere întregi în capitala Libanului. Deflagraţia a provocat moartea a 171 de persoane şi rănirea a peste 6.500, într-o ţară oricum grav afectată de o criză economică.

Spitalele, deja saturate, au fost depăşite de afluxul de răniţi, confruntându-se, totodată, cu pagube importante. Membri ai personalului medical au murit în timp ce lucrau sau şi-au pierdut viaţa din cauza rănilor suferite.

Potrivit lui Iman Shankiti, reprezentanta OMS pentru Liban, unităţile de terapie intensivă şi paturile disponibile sunt ocupate de răniţii gravi. Explozia combinată cu pandemia vor avea un impact asupra capacităţilor de spitalizare în Liban, în special a serviciilor de reanimare, a mai spus ea.

Marţi a fost înregistrat un record zilnic de contaminare cu noul coronavirus: 309 cazuri confirmate şi şapte decese. În total, bilanţul pandemiei este de 7.121 de cazuri, dintre care 87 de decese, realtaează Agerpres.

Pandemia de COVID-19 a fost ţinută sub control iniţial, dar numărul de cazuri a început să crească după redeschiderea aeroportului internaţional din Beirut pe 1 iulie şi ridicarea progresivă a măsurilor de izolare.

Guvernul a decretat o reintrare provizorie în izolare în două etape la sfârşitul lui iulie, dar a anulat această măsură după explozia din port.

Sursa Foto: Twitter/ Nabih

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In momentul asta orice donatie pentru Beirut este binevenita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.