G4Media.ro

Peste 80 de milioane de americani au votat anticipat înainte de alegerile…

Peste 80 de milioane de americani au votat anticipat înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie/ În SUA se prefigurează cea mai mare prezenţă la vot din ultimii peste 100 de ani

Peste 80 de milioane de americani au votat anticipat înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, potrivit datelor publicate joi de U.S. Elections Project, de la Universitatea din Florida, prefigurându-se cea mai mare prezenţă la vot din ultimii peste 100 de ani, transmite Reuters.

Acest record, care depăşeşte 58% din prezenţa totală din 2016, reflectă interesul intens al americanilor pentru alegerile în care se confruntă preşedintele republican Donald Trump şi fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden.

Un număr uriaş de oameni au votat anticipat prin poştă sau în persoană, pe fondul îngrijorării legate de riscul răspândirii noului coronavirus în secţiile de vot aglomerate, în ziua alegerilor, 3 noiembrie.

Trump este în urma lui Biden în sondajele efectuate la nivel naţional, majoritatea alegătorilor afirmând că dezaprobă modul în care administraţia Trump gestionează Covid-19. Boala care a ucis peste 227.000 de oameni în Statele Unite, în timp ce numărul cazurilor atinge noi recorduri.

Democraţii deţin un avantaj semnificativ în votarea timpurie datorită adoptării votului prin poştă, în timp ce republicanii l-au evitat în mare măsură din cauza atacurilor repetate şi nefondate ale preşedintelui Trump, care afirmă că sistemul este predispus la fraude pe scară largă.

Experţii au anticipat că prezenţa la vot va depăşi cu uşurinţă cele 138 de milioane de persoane care au votat în alegerile prezidenţiale din 2016 câştigate de Trump. Doar 47 de milioane de voturi au fost exprimate înainte de ziua alegerilor din 2016.

În 20 de state care raportează date despre alegătorii înregistraţi, 18,2 milioane de democraţi înregistraţi au votat deja, comparativ cu 11,5 milioane de republicani şi 8,8 milioane fără afiliere la partid. Datele nu arată pentru cine au fost exprimate voturile.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sper sa iasa Elizabeth Warren. :X

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.