G4Media.ro

Peste 400.000 lei, cea mai mare despăgubire anul trecut pentru daune produse…

sursa foto: ISU Botoșani

Peste 400.000 lei, cea mai mare despăgubire anul trecut pentru daune produse de furtună unei locuinţe

Cea mai mare despăgubire plătită de o companie membră a UNSAR în baza unei asigurări facultative de locuinţă pentru acoperirea pagubelor generate de o furtună produsă anul trecut a depăşit 400.000 lei, a anunţat vineri Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Conform sursei citate, suma este de patru ori mai mare faţă de valorile din anii trecuţi. Mai mult, este prima daună achitată de acest nivel pentru riscul de furtună din ultimii 5 ani – severitatea în creştere a acestui fenomen fiind mai mult decât evidentă, transmite Agerpres.

Totodată, este pentru prima oară când riscul de furtună ajunge pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuinţelor, după riscurile de incendiu şi explozie.

„Furtunile din ultimele zile au afectat mai multe zone ale ţării. O asigurare de locuinţă ne protejează financiar de consecinţele acestor fenomene naturale, dar şi de multe alte situaţii nefericite. Trebuie doar să ne informăm şi să luăm decizia de a fi sigurACASĂ”, a declarat Alexandru Ciuncan, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Reprezentanţii UNSAR precizează că, în ultimii 10 ani, respectiv 2014-2023, companiile de asigurări membre ale UNSAR au achitat despăgubiri de 102 milioane lei în baza asigurărilor facultative de locuinţe – pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni. Potrivit sursei citate, aproximativ 25% din această valoare a fost achitată chiar anul trecut.

„Pagubele produse de furtuni locuinţelor şi bunurilor pot fi acoperite de o asigurare facultativă de locuinţă. Acest tip de poliţă poate fi emis pentru imobilele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD şi poate oferi un nivel de protecţie extins, la valoarea reală a clădirii şi/sau a bunurilor deţinute”, a declarat Alina Bărbulescu, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Astfel, printr-o asigurare facultativă pot fi acoperite o serie de fenomene naturale, dar şi alte tipuri de riscuri precum: cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.

„De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcţie de specificul fiecărei locuinţe şi de nevoile individuale ale clienţilor. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor, avariile panourilor fotovoltaice sau chiar se pot oferi soluţii în cazul unor urgenţe – prin intervenţia unor specialişti atunci când situaţia o impune (avarii instalaţii de apă/gaze/încălzire, pene de curent, avarii ale acoperişului, sistemelor/elementelor de acces în locuinţă etc.)”, se menţionează în comunicat.

Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...