G4Media.ro

Peste 300 de elevi din Nigeria au fost eliberați de răpitorii lor…

Sursa foto: Pexels

Peste 300 de elevi din Nigeria au fost eliberați de răpitorii lor în nord-vestul țării

În total, 344 de elevi au fost eliberaţi de răpitorii lor în nord-vestul Nigeriei, a indicat joi un responsabil local al statului Katsina, citat de AFP.

„Avem 344 de elevi, sunt pe punctul de a fi examinaţi la Zamfara. Mulţumim lui Allah pentru eliberarea lor”, a declarat Ibrahim Katsina, un consilier al guvernatorului local.

Mai devreme, un consilier al preşedintelui nigerian Muhammadu Buhari anunţase eliberarea unor elevi, fără a preciza numărul lor.

Sunt sute de minori, elevi de şcoală şi de liceu, care au fost răpiţi vineri seară de indivizi înarmaţi, numiţi „bandiţi” în această regiune a Nigeriei. Ei au fost răpiţi de la liceul de stat pentru băieţi din Kankara, statul Katsina, acţiune revendicată ulterior de gruparea jihadistă Boko Haram, de obicei activă în nord-estul ţării.

Responsabili de la Kankara au vorbit despre circa 500 de adolescenţi eliberaţi joi, în timp ce doi oficiali au spus că sunt 320 sau 333.

„Nimeni nu poate preciza numărul lor exact”, a comentat pentru AFP o sursă din cadrul forţelor de securitate. Liceenii eliberaţi sunt în prezent în oraşul Tsafe, statul Zamfara, şi în localitatea învecinată Yankara, statul Katsina.

„Vom avea numărul exact când vor ajunge şi vor fi înregistraţi la Katsina”, capitala statului cu acelaşi nume, a adăugat sursa.

Joi, jihadiştii din Boko Haram au difuzat o înregistrare video, în care apar liceeni răpiţi.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter