G4Media.ro

Peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer vor ajunge joi în țară/…

Peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer vor ajunge joi în țară/ CNCAV a anunțat miercuri că peste 150.000 de doze de la Pfizer și Moderna au expirat

O nouă tranşă de vaccin – 303.030 de doze – de la compania Pfizer BioNTech va sosi joi în ţară, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Miercuri, reprezentanții CNCAV au precizat că 152.122 de doze de vaccin anti-COVID – 137.352 de la compania Pfizer și 14.770 de la Moderna – sunt expirate și eliminate din circuitul de administrare.

Noua tranșă de peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer va fi livrată pe cale aeriană şi va ajunge joi pe Aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, a precizat CNCAV.

Dozele vor fi distribuite astfel:

* Centrul Naţional de Depozitare Bucureşti – 186.030 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov – 117.000 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

sursa foto: Twitter/ Biontech

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Iohanis : Romania lucrului bine facut

 2. 150,000 doze expirate, la vreo 20$ doza – 300,000 de dolari pierduti. Nu e chiar mizilic…

  Dar pana la 120 milioane mai e.

  • Lasa sa fie vaccin fara numar decat sa ne tratam cu medicamente de paduchi si cu Cimitirol.

  • 3 milioane de dolari nu 300 de mii si vor mai expira si altele ca inca nu avem guvern. Iar fostului pm i se rupea, sunt țări chiar din zona gen Ucraina care le-ar fi cumparat instant.

   Romania nu va folosi niciodata mai mult de 30 de milioane de doze, cu tot cu booster-e.
   Restul nu vor mai fi livrate sau vor fi folosite prin Africa.

  • 3 milioane, da, scuze…
   Si mai bine.

 3. Bani aruncati , se puteau cumpara paturi de spital, ap.oxigen, consumabile medicale. Politixi sanitare facute de prosti. La noi nu au fost luate masuri medicalw ci doar politice. Vara a fost relaxare totala cu de toate.

  • Trebuia sa te vaccinezi, nu sa plangi ca nu sunt locuri la spital.
   Personalul medical nu se impuiaza peste noapte.

  • Dacă voiai să te vaccinezi și nu mai erau doze, țipai ca din gură de șarpe. Dacă au luat doze și au expirat că ai refuzat să te vaccinezi, statul e prost că n-a luat paturi. La ce-ți trebuie ție paturi de spital, musiu? Stai acasă, n-ai auzit că doctorii te omoară ca să-și ia sporul de COVID?

 4. In loc sa luati vaccinuri care si asa expira mai bine luati dracu paturi ATI si nu va mai isterizati toata ziua ca nu sunt locuri la ATI, aaa stai am uitat, trebuie sa nu fie locuri ca lumea sa Între in panica

 5. Dar ce mah,ti se pare ca e mai comod sa dai coltu’ intr-un pat de ati? Fara personal( si personal medical calificat nu s-a angajat) sunt la fel de eficiente ca o canapea de la Ikea. Si mai e si chestia ca de 300.000 luau vreo 10 paturi,care poate salvau doi oameni,cu 150.000 de doze se puteau vaccina 75.000 de oameni,deci se salvau vreo 70.000.

 6. Ce masuri au luat sa nu expire si astea?
  Cine sunt persoanele, cu nume si prenume, care vor suporta costul dozelor expirate?
  Care este suma imputabila lor?
  Forward catre anticoruptie@pna.ro.

  • Dacă erai tu responsabil ce măsuri ai fi luat să nu expire? Zi-ne și nouă măcar una, deșteptule. Statul a avut grijă să procure vaccinul. Cum putea să prevadă statul că 75% din populație va refuza să se vaccineze? Ce-i drept, se știa deja că avem peste 40% analfabeți funcționali. Ce nu se știa e că procentul corect e peste 70%, aici a greșit statul.

  • Puteau fi vândute unei țări care nu are acces așa facil sau ultima soluție puteau fi donate. Republicii Moldova de exemplu.

  • Trecand peste apelativul „desteptule”, potrivit atunci cand vorbesti cu genitorii tai, prima masura se numeste „planificare”.

  • Despre planificare am zis și eu, deșteptule. Statul și-a făcut planul cu 40% proști, când colo ei erau 75%. Apropos, întreb și eu ca să știm de pe ce poziții discutăm: eu am făcut a 2-a doză de vaccin pe 5 iunie. Tu ești vaccinat? Eu cred că nu. Doar proștii se simt ironizați când alții îi fac deștepți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.