G4Media.ro

Peste 150.000 de doze de la Pfizer și Moderna au expirat /…

Peste 150.000 de doze de la Pfizer și Moderna au expirat / România are 3,7 milioane de vaccinuri anti-COVID în depozite și un ritm de imunizare de doar câteva zeci de mii de persoane pe zi

152.122 de doze de vaccin anti-COVID – 137.352 de la compania Pfizer și 14.770 de la Moderna – sunt expirate și eliminate din circuitul de administrare, au precizat, miercuri, reprezentanții Comitetului național pentru coordonarea campaniei de vaccinare (CNCAV).

În plus, 748.580 de doze AstraZeneca „sunt carantinate, sunt păstrate la regimul de temperatură corect și se așteaptă recomandările de stabilitate”.

„Acestea sunt păstrate în condiții optime de temperatură și nu se află în circuitul de administrare. CNCAV a elaborat proceduri pentru verificarea și respectarea lanțului de frig, documente care au fost transmise la nivel național, de la începutul campaniei de vaccinare. Faptul că România donează și revinde doze de vaccin altor state confirmă faptul că aceste proceduri sunt respectate, având în vedere obligativitatea de a dovedi lanțul de frig pe toată perioada de timp de la momentul recepției”, au precizat reprezentanții comitetului.

În prezent, în depozite sunt 3.699.196 de doze disponibile pentru vacinarea populației:

 • Pfizer: 1.548.646
 • Moderna: 1.199.324
 • AstraZeneca: 162.209
 • Johnson&Johnson: 789.017

Deși ritmul vaccinării a crescut în ultimele trei săptămâni, numărul de persoane vaccinate este de circa 50.000 zilnic, dintre care în jur de jumătate se prezintă pentru prima dată la vaccinare.

Citește și

Valeriu Gheorghiţă: Vom imprima din nou pe certificatul de vaccinare anti-COVID data expirării lotului de ser, pentru a se înțelege că dozele nu sunt expirate

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Nu-i nimic. Dă Cioloș ordin și se prelungește valabilitatea.

 2. Surplusul sa il dea la schimb pe piramidon sa ii trateze pe bolnavii de covid in spitale :)))))

 3. 150.000 de doze x 18 euro pe doză, conform contractului UE (16 pentru Pfizer, 22 pentru Moderna) = 2,7 milioane de euro

  Să se calculeze câte catredrale se pot construi cu 3,7 milioane de vaccinuri nefolosite și, evident, de câte luni sub acoperire ar fi nevoie.

 4. Interesanta poza.. are și un detaliu pentru cunoscători..
  Avem doza 1, Rapel și Booster 1. Așteptăm cu interes booster 2, 3, etc.

 5. Aha!! Acum se explica campania agresiva pro vaccin!!! Nasol, cineva trebuie sa raspunda pentru asemenea achizitii!!!
  Ps. Asta nu e stire stiam demult ce se întâmplă!!

 6. Asta era planul B al lui Cîțu, care arata acelasi miserupism fata de buget pe care l-a aratat fata de vaccinare. Daca nu e necesar pentru sefia penele, nu exista.
  Era bataie pe vaccinurile astea in toata Europa de Vest si toata Asia(mai putin China). Romania putea sa le vânda in secunda 2 – si inca poate. Ma hazardez sa spun ca si Dancila le-ar fi vandut. Cârpă Udă insa nu are de ce.

 7. „booster”?
  dar ce, e racheta spatiala?
  macar daca ar avea vreo legatura cu sputnik v.

 8. De parca le e greu sa aplice alta eticheta precum pompierii la instinctoare.

  • Crema analfabetismului ne tine lecții de valabilitate la medicamente.
   Ce-i hala hinstinctor haurare?

 9. Deci am incercat sa-i fac mamei mele boosterul cu Moderna. In Cluj-Napoca e o singura locatie unde se vaccineaza cu Moderna … dar care nu mai are doze de cel putin o saptamana (din 7 octombrie cel putin). Am incercat sa aflu de pe internet unde ar fi disponibile … dar „Actualizarea datelor privind numarul de vaccinari disponibile pe Transparenta COVID-19 a fost sistata” (vaccin.live). Am insistat (telefonat zilnic) la centrul de vaccinare pana mi-au spus ca au o promisiune ferma ca ar veni in 15 octombrie … si ca la momentul actual nu ar fi niciunde in judetul Cluj. Mi-e clar ca nu e vina centrului de vaccinare care are disponibile Pfizer sau J&J. Doar ca acum citesc ca la centru le expira vaccinurile si au peste un milion de doze de Moderna in stoc … si ma apuca asa o scarba.

 10. Băgați niște moaște că ie mai bune ! Au trecere mai mare.

 11. Zic unii medici ca au primit instructiuni de a folosi din dozele expirate la vaccinare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.