G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Vom imprima din nou pe certificatul de vaccinare anti-COVID data…

Valeriu Gheorghiţă: Vom imprima din nou pe certificatul de vaccinare anti-COVID data expirării lotului de ser, pentru a se înțelege că dozele nu sunt expirate

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că s-a luat decizia de a se imprima, din nou, pe adeverinţa de imunizare data expirării lotului de ser, pentru a se înţelege că acestea nu sunt expirate, relatează Agerpres.

„Vom reimprima din nou pe certificatul de vaccinare, pe adeverinţă data expirării. În momentul în care s-a introdus şi doza trei pe adeverinţa de vaccinare, având în vedere că în prima etapă au fost foarte multe confuzii, populaţia a înţeles că data expirării înseamnă data expirării protecţiei vaccinului sau data expirării adeverinţei, am considerat că poate nu mai este util să imprimăm această dată a expirării lotului de vaccin. Am revenit asupra acestei decizii şi ea va fi în zilele următoare reimprimată pe adeverinţă, aşa încât pentru fiecare lot în parte să existe această dată de expirare pentru ca oamenii să ştie cât se poate de clar că nu este vorba de vaccinarea cu vaccinuri care sunt expirate”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a amintit, totodată, că, pe 10 septembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat extinderea perioadei de stabilitate pentru vaccinul BioNTech/Pfizer dacă este stocat la temperaturi cuprinse între -90 de grade şi până la -60 de grade, pentru că studiile au arătat acesta îşi menţine toate calităţile şi generează aceleaşi date de imunogenitate timp de nouă luni. Decizia se aplică şi loturilor recepţionate şi care au fost stocate la acest regim de temperatură ultrascăzută.

„În 27 septembrie, în România, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, a autorizat, având la bază decizia Agenţiei Europene a Medicamentului, extinderea perioadei de valabilitate cu încă trei luni pentru toate loturile de vaccin care sunt deja recepţionate în România şi care se află la regimul de stocare de -80 de grade. În niciun caz nu se aplică pentru vaccinurile care au fost scoase din acest lanţ de frig sau pentru care s-a întrerupt, într-un fel sau altul, lanţul de frig”, a indicat şeful CNCAV.

Potrivit acestuia, la 24 septembrie, erau stocate şase loturi de vaccin BioNTech/Pfizer, care aveau în totalitate 371.000 de doze, ce expirau la data de 30 septembrie, conform valabilităţii iniţiale, două loturi de vaccin cu aproximativ 999.000 de doze care expirau la 31 octombrie şi un lot de circa 436.000 de doze care expiră la 31 decembrie.

Din primele şase loturi, aproximativ 137.000 de doze nu mai erau pe lanţ de frig şi au fost retrase, având în vedere că expirau la 30 septembrie, a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

„În momentul de faţă, în România, toate dozele recepţionate de la compania BioNTech/Pfizer care au fost stocate în permanenţă la -80 de grade au cel mai devreme termenul de expirare sfârşitul lunii decembrie”, a transmis el.

sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ha ha ha, Gheorghiță te credem pe cuvant!!!
  Da, vaccinurile nu expira niciodata, asa ca ,nu este nevoie de alte clarificari!!! Mai ales astea de la Frizer, daca le criogenezi le ai si pe lumea ailalta!!
  Si daca folosesti azot lichid le folosesti si ‘n iad, fara probleme,parol!!!🤥🤥

 2. Nu, doctore, sa fie cu etichete desprinse de pe flaconul utilizat, cum se face la caini si pisici. Ca sa nu apara ca toate serurile administrate expira pe aceeași cea mai indepartata data. (Scriptic, se rezolva din pix).
  Sa stie omul lotul utilizat, mai ales ca nu vor aparea probleme decât excepțional, si atunci statul o sa reacționeze ferm si o sa investigheze situația, circumstanțele, nu? Ca nu faci misto de aia catora li se face rau, ci ii tratezi, asa-i?
  Poate că cei vaccinați îmbolnăviți si chiar morți de boala împotriva căreia s-au vaccinat, au „beneficiat” de un lot stricat de pe flux:
  Producator
  Manipulare
  Transport
  Manipulare
  Stocaj
  Manipulare
  Transport
  Manipulare
  Operatiuni la centrul de vaccinare
  Administrare

  Cum vrei sa coordonezi treabă bună și de calitate, daca tu nu știi ce și cum?

  A, si spune-le asistentelor cu injectia sa desigileze seringa in fata vaccinabilului, iar apoi să tragă ser in acea seringa. Ca unele te așteaptă cu seringile pregătite pe masa, de nu stii dacă le-au mai folosit pentru altcineva, daca au apa sarata in ele, de cand stau la cald (produs care trebuie păstrat la -80°C), ca se degradează mRNA-ul si din vaccin devine injectie pentru grupul placebo (efecte adverse de durere locala, ioc imunitate).

 3. Dar voi, responsabilii cu sănătatea din România, ați făcut vreo verificare a loturilor de vaccinuri, aveți o rezervă ținută la „frig” cu un număr de doze din fiecare lot de vaccin, că până și la unitățile de alimentație publică există obligația de a păstra cel puțin 24 de ore câte o porție din fiecare sort de mâncare preparată în bucătăriile proprii ?!?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.