G4Media.ro

Peste 3 milioane de euro despăgubiri de la Primăria Capitalei pentru lărgirea…

Peste 3 milioane de euro despăgubiri de la Primăria Capitalei pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză. Printre beneficiari, unul dintre vânzătorii Parcului Verdi către municipalitate

Un controversat om de afaceri este principalul beneficiar al despăgubirilor pe care Primăria Capitalei este dispusă să le plătească pentru lărgirii străzii Fabrica de Glucoză, cea care leagă Autostrada A3 București-Ploiești de Bulevardul Văcărescu din Capitală, se arată într-un proiect de hotărâre care au urma să fie discutat în ședința de joi a Consiliului General. Acordarea despăgubirilor ar fi ultimul pas înainte de începerea efectivă a lucrărilor care tergiversează din 2010.

Suma pe care este dispusă municipalitatea să o plătească se ridică la 15.471.967 de lei, adică aproxmativ 3,3 milioane de euro. Cea mai mare parte din acești bani – ajunge la Manochehr Saadati- Sohi, unul dintre principalii beneficiari ai cumpărării , de către municipalitate, a Parcului Verdi. Cel de-al doilea despăgubit este societatea Lakeview Office Building SRL, care primește bani pentru doar 18 mp de teren.

Lucrarile de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză au început în luna august iar termenul de execuție este 15 luni. Reprezentanții municipalității au promis la data respectivă, potrivit HotNews.ro, că lucrarea se va face în 12.

Până la finalul acestui an, autostrada A3 va intra în București prin Șoseaua Petricani,  iar strada Fabrica de Glucoză este vitală pentru defluidizarea traficului în zonă. În cazul în care lucrările la autostrada A3 se finalizează, iar lărgirea str. Fabrica de Glucoză nu este gata, există riscul ca zona să fie blocată din punct de vedere al traficului auto.

Cine este Manochehr Saadati- Sohi. Controversat om de afaceri a fost patron al pateurilor Antrefrig şi mai este, în prezent, asociat în trei societăţi comerciale:

Persepolis Development SRL – unde este acţionar unic, societate care, cu doar trei angajaţi a avut în 2017 o cifră de afaceri de 21.144.897 de lei şi un profit de 3.548.817 de lei
Palladian Estate SRL – societate care a avut doar doi ani prolifici 2012 – cu o cifră de afaceri de 984.145 lei şi 2013, când a avut o cifră de afaceri de 1.303.832 de lei.
Expo Frig SRL – societate pe care o deţine împreună cu actuala sa soţie, Noemi Roxana Saadati – Sohi şi care a avut, în ultimii ani, cifre de afaceri de aproximativ 500 de mii de lei pe an.

Omul de afaceri iranian cu cetăţenie română deţine hotelul Palladin din cartierul Francez. Despre modul în care ar fi încălcat prevederile legale în privința construcțiilor din Cartierul Francez, G4media.ro v-a prezentat aici.

Manochehr Saadati-Sohi este, de asemenea, unul dintre cei care a primit o mare parte din cele 50 de milioane de euro stabilite drept despăgubire pentru Parcul Verdi din Capitală., în luna septembrie, cumpărarea suprafețelor de zona verde a fost făcută de Consiliul General la un pret dublu față de cel al pieței (Vezi detalii aici). Operațiunea a fost posibilă după modificarea legislației chiar în perioada negocierii pentru Parcul Verdi.

 

Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Romania, tara hotilor.

  2. Daca s-ar spune tot adevarul despre manevrele cu autostrada Bucuresti – Ploiesti, cred ca ne-am lua campii si mai tare!

  3. Manochehr Saadati- Sohi? Ce nume #mandrucasuntroman. Parca nu ne vindeam tara? Tot sudul litoralului a ajuns paragina din cauza hotelurilor cumparate pe nimic de arabeti. Si cum il chema pe teroristul ala? Omar Hayssam? Alt roman de-al nostru. Cam putini chinezi sau sunt mai discreti? In schimb urlam ca vrea UE sa ne ia banii.

  4. Primește acești bani ilegal sau nu ? Trebuia sau nu lărgită strada asta ? În țara asta mai există justiție sau nu ?

  5. @adi:

    Pe om il cheama Manochehr Saadati – Sohi, este iranian (vezi ei societatea Persepolis). Ce treaba au arabetii si Omar Haysam aici?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.