G4Media.ro

Peste 230.000 de cadre medicale au fost infectate coronavirus de la începutul…

sursa foto: Pexels.com

Peste 230.000 de cadre medicale au fost infectate coronavirus de la începutul crizei/ Autoritățile estimează că numărul real ar fi dublu

Peste 600 de asistenţi medicali au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial, în timp ce peste 230.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, conform datelor iniţiale colectate de Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN), relatează dpa, citată de Agerpres.ro.

Organizaţia cu sediul la Geneva, care reprezintă 20 de milioane de asistenţi medicali, a cerut guvernelor să le protejeze sănătatea şi să colecteze mai multe date, deoarece grupul are informaţii limitate.

„Fără aceste date, nu cunoaştem costul real al COVID-19 şi asta ne va face mai puţin capabili să luptăm împotriva altor pandemii în viitor”, a declarat miercuri Howard Catton, directorul executiv al ICN, într-un comunicat.

El a avertizat, de asemenea, că angajaţii din sănătate infectaţi prezintă un risc pentru pacienţi.

În timp ce cifra de 230.000 se bazează pe date colectate dintr-un număr limitat de ţări, ICN estimează că numărul real este mult mai mare – aproximativ 450.000.

sursa foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează