G4Media.ro

Peste 100 de delfini au fost găsiți morți în Amazonia braziliană/ Principala…

sursa foto: Pexels

Peste 100 de delfini au fost găsiți morți în Amazonia braziliană/ Principala ipoteză este încălzirea excesivă din regiune, temperatura lacului depășise 39 de grade

Peste 100 de delfini de apă dulce au fost găsiţi fără viaţă în Amazonia braziliană, într-o presupusă consecinţă a valului de căldură înregistrat în regiune, transmite agenţia dpa, citată de Agerpres.ro.

Cadavrele mamiferelor au fost descoperite săptămâna trecută în apele lacului Tefé, la aproximativ 520 de kilometri vest de oraşul Manaus, a informat vineri Institutul de Dezvoltare Durabilă Mamirauá.

Cauza exactă a morţii nu a fost încă stabilită. Cu toate acestea, se crede că are legătură cu căldura şi seceta din prezent, fenomene care au generat temperaturi ale apei lacului de peste 39 de grade Celsius.

Multe râuri din bazinul Amazonului transportă mult mai puţin apă decât media din ultimii ani. Sezonul uscat normal este exacerbat acum de fenomenul climatic El Nińo.

Delfinii din Amazon sunt cei mai mari delfini de râu, ajungând la aproximativ 2 până la 2,5 metri şi atingând o greutate cuprinsă între 85 şi 185 de kilograme.

„Delfinii de Amazon sunt expuşi la numeroase ameninţări, precum efectele centralelor hidroelectrice, poluarea cu mercur şi conflictele cu oamenii’, a declarat Mariana Paschoalini Frias de la organizaţia de mediu WWF.

„Delfinii de apă dulce „sunt acum şi mai direct afectaţi de consecinţele schimbărilor climatice”, a adăugat Frias.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...