G4Media.ro

Peste 100.000 de oameni au protestat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv,…

Peste 100.000 de oameni au protestat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, în București și în marile orașe / În afară de câteva incidente minore, manifestația din Piața Victoriei s-a desfășurat pașnic

Peste 60.000 de oameni s-au adunat sâmbătă seară în Piața Victoriei, pentru a doua zi consecutiv, pentru a protesta împotriva Guvernului și a PSD. Circulația a fost închisă pe bulevardele Iancu de Hunedoara, Aviatorilor și Kiseleff. Foarte mulți polițiști și jandarmi au fost aduși în Piață. Perimetrul pentru protest a fost delimitat cu garduri. Într-o conferință de presă susținută dimineață, jandarmii au făcut apel la calm și le-a recomandat manifestanților să lase copiii acasă și să îi izoleze pe instigatori.

22:55 – Oamenii au început să plece din Piața Victoriei.

22:35 – Potrivit ISU București, până în acest moment au fost gestionate 12 situații de urgență în Piața Victoriei, în urma cărora două persoane au fost transportate la spital (ambele la Elias, fără a fi vorba de agresiuni: un bărbat de 20 ani cu dureri toracice și o femeie de 29 ani cu stare de amețeli. Alte probleme medicale reclamate de unii protestatari: atacuri de panică, hipertensivitate, tăieturi la mâini.

22:14 Mii de oameni protestează la Iași și în seara asta, scrie Georgeta Condur pe Facebook. Scandează ”Nu cedăm”, ”Demisia”, ”Hoții la-nchisoare/ Nu la guvernare”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”.

22:12 – Poliţia Capitalei a anunţat că 19 persoane au fost conduse la audieri în legătură cu violențele produse vineri seară la protestul din Piaţa Victoriei.

„La acest moment, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Omoruri audiază şase persoane cu privire la evenimentele din seara anterioară din Piaţa Victoriei. Anterior, de la momentul producerii evenimentului, au fost audiate alte 13 persoane”, precizează Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, anchetatorii au analizat, în paralel, şi înregistrările video realizate în timpul protestului.

22:06 – Mii de oameni huiduie PSD și Guvernul la Sibiu:

22:01 – Mulțimea din Piața Victoriei scandează la unison: ”M..e, m..e, PSD”. Toți oamenii au lanternele telefoanelor aprinse

21:50 – Galerie foto cu protestul din Piața Victoriei după lăsarea serii (Inquam Photos / Octav Ganea)

21:38 – Oamenii din piaţă au intonat Imnul Naţional, iar pe faţada Palatului Victoria a fost proiectat un mesaj prin care se cerea demisia Guvernului. Protestatarii scandează „PSD – Ciuma roşie”, „Demisia”, „Jos Guvernul” şi „România, trezeşte-te”.

21:36 – Zgomotul din Piața Victoriei este mult mai puternic decât vineri. Explicația a fost furnizată de un cititor G4Media:ro: în Piață au apărut vânzătorii de vuvuzele

21:30 – Din nou îmbrânceli între protestatari și jandarmi pe bulevardul Iancu de Hunedoara. Un grup de instigatori încearcă să forțeze gardurile și aruncă cu diverse obiecte în forțele de ordine

21:27 – Jigniri incalificabile lansate de un consilier în Guvernul României la adresa protestatarilor. Cristian Bârdac, consilier la Secretariatul General al Guvernului, cu rang de secretar de stat, scrie pe pagina de Facebook că protestatarii care au ieșit vineri seara în Piața Victoriei ”trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă” (detalii aici)

21:23 – Numărul manifestanților din fața guvernului crește constant. Este greu de estimat cu exactitate, deoarece Piața Victoriei e plină ochi, mulțimea întinzându-se și pe bulevardele adiacente

21:20 – Momente tensionate după ce un grup de instigatori au vrut să forțeze gardurile instalate de jandarmi. Unul dintre protestatarii violenți a fost extras de forțele de ordine din mulțime și dus la dubă. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a calma spiritele.

21:11 – Peste 50.000 de protestatari la această oră în Piața Victoriei. Numărul manifestanților din țară depășește 20.000 (detalii aici)

21:05 – Mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti care trec prin Piaţa Victoriei circulă pe trasee deviate, începând cu ora 18,30, a informat RATB pe Twitter. Este vorba despre autobuzele liniilor 300, 362, 381, 783 şi linia turistică, transmite Agerpres.

21:00 – Galerie foto cu protestul de sâmbătă din Piața Victoriei (Inquam Photos / Octav Ganea)

20.55 – Peste 35.000 de protestatari în Piața Victoriei. Oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile. Pe clădirile din proximitate sunt proiectate mesaje cu laser

20:45 – În Piața Victoriei sunt peste 30.000 de oameni. Numărul protestatrilor din țară crește exponențial și în marile orașe: Sibiu – 5.000, Cluj-Napoca – 3.000, , Brașov – 2.500, Iași – 3.000, Constanța – 1.100, Timișoara – 1.500 (sursa: Digi24).

20:30 – Scutierii au fost desfășurați în proximitatea Pieței Victoriei, pe bulevardul Iancu de Hunedoara

20:28 – Jandarmii din Piața Victoriei sunt echipați cu grenade acustice

20:25 – Piața Victoriei s-a umplut de oameni. Numărul protestatarilor depășește 20.000

20:13 – Numărul protestatarilor din Piața Victoriei a depășit 10.000. Oamenii continuă să vină masiv în fața guvernului

19:56 – Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a dus în mijlocul protestatarilor din Piața Victoriei. Liberalul a trecut prin mulţimea strânsă în piaţă, oprindu-se lângă gardul de protecţie montat de jandarmi.

19:53 – Protestatarii au oferit trandafiri albi forțelor de ordine. Unul dintre jandarmi și-a pus trandafirul la centură

19:50 – Mii de protestatari și în marile orașe ale României: Iași (peste 2.000), Cluj-Napoca (peste 3.000), Constanța (peste 700), Timișoara (peste 300), Galați (aproximativ 500), Baia Mare (peste 300), Oradea (200), Brașov (1.500),

19:48 – Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) condamnă, într-un comunicat de presă remis sâmbătă, actele de violenţă de la protestul din Piaţa Victoriei.

”Evenimentele şi evoluţia internă sunt de o gravitate extremă şi CNMR condamnă actele de violenţa comise, indiferent dacă victime au fost protestatari sau jandarmi. În acest moment, CNMR se abţine de la speculaţii privind vinovăţia şi scenariile din spatele evenimentelor tragice din aceste zile, însă facem apel către decidenţii României să trateze situaţia cu calm şi responsabilitate. Rănirea cetăţenilor români indiferent de care parte se află sau în cel mai rău caz decesul vreunui cetăţean român va lăsa urme adânci în anul Marii Uniri asupra mentalului colectiv şi va deturna ireversibil drumul spre progres al României”, se arată în comunicatul CNMR.

19:46 – Peste 500 de persoane protestează în faţa magazinului Dumbrava din Piaţa Unirii din Sibiu, transmite Agerpres. Printre participanţi se numără şi membri ai USR Sibiu. Protestarii au venit cu steaguri, vuvuzele şi pancarte cu lozinci antiguvernamentale. Participanţii vor mărşălui până la ora 22,00, „pe traseul: Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – B-dul. Mihai Viteazu – sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre str. Rahovei cu B-dul. M. Viteazu şi retur.

În situaţia în care la acţiune vor fi peste 5.000 de persoane, traseul de mai sus se modifică, iar din sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre str. Rahovei cu B-dul. M. Viteazu, participanţii vor continua marşul pe str. Rahovei – str. Semaforului – str. Ştefan cel Mare – str. Bâlea – Parcul Tineretului”, potrivit Primăriei Municipiului Sibiu, care a autorizat această acţiune de protest.

19:43 – ”Nu loviți jurnaliștii”: Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR) – secția română a Asociației Jurnaliștilor Europeni (AEJ) cu sediul la Bruxelles, atrage atenția autorităților implicate în restricționarea protestelor împotriva guvernării actuale, Jandarmerie, Poliție și alte forțe, să respecte dreptul jurnaliștilor de a asigura informarea completă a publicului (detalii aici)

19:30 – Foarte mulți copii la protestul din Piața Victoriei (Sursa foto: Europa FM)

19:23 – Femeile jandarm sunt din nou trimise în prima linie a protestelor. Vineri seară, o femeie jandarm a fost bătută cu bestialitate de un grup de instigatori, fără ca ceilalți jandarmi să intervină. În apărarea sa au sărit ceilalți protestatari

19:20 – Un cititor G4Media.ro ne transmite că la Brico Depot Băneasa un echipaj de poliție a verificat toată ziua lista produselor vândute

19:15 – Pancarte și bannere în Piața Victoriei. oamenii scandează: ”Demisia!”

19:02 – Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi cere ministrul Apărării, Mihai Fifor, să nu implice Armata în scandalul protestelor. Fifor a acuzat PNL şi USR încearcă să deturneze un protest iniţiat de reprezentanţi ai diasporei

18:56 – Adi Cosman, viceprimarul PSD al Craiovei a postat pe pagina de Facebook un colaj de fotografii prin care vrea să inducă ideea că președintele Iohannis a pus la cale violențele de la protestele de vineri, subliniind că tot el este vinovat și de incendiul de la Colectiv sau de cel din Bamboo cu scopul ”de a dezbina țara” pentru a acapara puterea.

18:54 – Digi 24 transmite, în paralel cu manifestația din Piața Victoriei, imagini de la mineriada din iunie 1990, făcând astfel comparația cu intervenția brutală de vineri seară a jandarmilor împotriva protestatarilor

18:50 – Manifestanților care vin în Piața Victoriei le sunt distribuite măști de protecție în eventualitatea unei noi intervenții cu gaze lacrimogene din partea jandarmilor. Oamenii povestesc că la magazine precum Dedeman nu se mai găsesc măști de protecție, stocurile fiind epuizate

18:43 – Foarte mulți oameni au steagurile diferitelor țări, la fel ca vineri seară

18:26 – Jandarmeria Capitalei a anunţat că un cuţit a fost găsit asupra unui tânăr aflat în zona Pieţei Victoriei, transmite Agerpres.

„În jurul orei 16,00 pe trotuarul din zona Muzeului Antipa, la controlul corporal asupra unui tânăr de 18 ani a fost găsit un cuţit. Tânărul a fost condus la secţia de poliţie pentru continuarea verificărilor”, au precizat reprezentanţi ai Jandarmeriei Capitalei.

Conform aceleiaşi surse, un alt bărbat care s-a comportat violent cu forţele de ordine, nemulţumit de măsurile de protecţie şi delimitare a spaţiului în care are loc protestul, a fost condus la secţia de poliţie şi sancţionat cu amendă de 500 de lei

18:14 – Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a făcut un apel la acei protestatari care ar putea participa la noi manifestaţii în Piaţa Victoriei să se delimiteze de factorii provocatori şi instigatori la violenţă.

Totodată, Dan a cerut, într-o conferinţă de presă, ca jandarmii să nu ţină cont de declaraţiile politice şi să intervină, conform legii, în cazul unor noi violenţe.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. 1.000.000 – 998.000 = 2.000

  • Inițial ai doi neuroni. Îți moare 1, iar celalalt își pierde 50% din functionalitate. Cați neuroni ti- au rămas?
   A. 1
   B. 1/2

  • Multumeste-i Microsoft-ului pentru calc.exe altfel te faceai de ras.

  • Ieri nu faceai calcule d-astea.
   Te ghemuisei intr-un colt si te cacai pe tine de frica.

   PS. Dumnezeu a fost totusi nedrept cu pesedistii ca tine : i-a facut pe toti prosti ! 😉

  • E, cum e DanTeo cu socoteala, ai refacut-o? Cat mi da? Sau ai primit alt „punctaj” pentru azi, ca s-a schimbat situația?

   PS: pentru Trolul Șef al lui DanTeo -trebuie sa-i schimbați „identitatea” pe asta a compromis-o degeaba.

 2. PAS + ALDE = O MARE MIZERIE
  Sa facem și o adunare, zic…

 3. Venim…! Va rog sa-mi mai lasati si mie o doza de gaz iritant, de la raceala inca mi-e infundata nara stanga…!
  Si nu uitati de doza pentru spritz a lui amicu’…

 4. DanTeo-creier= TROL

 5. bai TFL-isti, ce va place sa va plangeti, de parca ati copii de gradintia, ca de fapt nu ati vrut sa intrati la guvern

  ia te uite cum au vrut sa intre in guvern cei din „diaspora”

  https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-parte-din-protestatarii-din-piata-victoriei-au-incercat-sa-forteze-intrarea-in-guvern-reactia-jandarmilor-foto.html

 6. Acu’ ca ne-am luat analizele si buletinu, luam si noi loucostu inapoi in tara de resedinta din vest?

  • Lou cost a fost prezervativul lui tac’tu. A facut treaba doar pe jumătate. Adică nu si- a atins ținta decât parțial… trebuia să nu iasa nimic, dar totusi s-a pricopsit cu tine. Nu pot să îți gasesc o asemănare între adjectivele din dex, toate iti sunt net inferioare, niciunul nu ti-ar descrie complet imbecilitatea nativă de care dai dovadă.

  • E trol, trebuie sa-l integeti. Asta e „punctajul” pe care l-au primit cu ocazia meetingului din 10 august. Ati vazut si la Cârtița Șefă=dna Alina Mungiu Pippidi aceeași idee, doar că exprimată puțin mai elevat -low cost-ul- pentru a-i discredita pe oamenii simpi din diaspora.

 7. Jandarmeria trebuie sa actioneze cu o violenta insutita fata de cea aratată de bandele rezistente care actioneaza la comanda binomului,manevrele ticluite in laboratoarele SRI sunt binecunoscute,se incearca o lovitura de stat cu ajutorul spalatilor pe creier din diaspora,instrumentele de propaganda Adevarul,G4,Hotnews,Ziare ,Realitatea si Digi lucreaza la turatie maxima coordonate de Coldea si reprezentantii binomului.Manifestantii violenti trebuie spulberati,trebuie ca jandarmilor sa li se ordone folosirea armelor de foc impotriva sobolanilor rezistenti care vor sa dea lovitura de stat!

  • @Pudila, vezi ca iti miroase gura de la apa pe care ai baut-o la latrina 3. In rest, mars la pupat in cur si MU1E p.s.d.. Asta e sigla partidului de acum incolo: MU1E p.s.d.!!! Sa muriti de ciuda…

  • @pudila si marmota invelea ciocolata in staniol. Cam asta e in capul ala al tau sec. Atata pricepi, atata scoti pe gura…

  • Mi-e lene sa scriu din nou. Idem ce am scris la Asistat, plus MUIEPSD

  • pudila, in jumatea aia de ora incare te scot doctorii din camasa de forta, profita si tu, scarpina-te in fund, scobeste-te in nas, fa chestii cat de cat folositoare, nu mai scrie tampenii. Ca, uite, te enervezi, pui la inima si-ti plezneste vreo vena, ceva… Nu ca ar fi mare paguba.

  • Priviti, așadar: bimom, SRI, Coldea, laboratoarele ( asta e mai noua, in versiunea SRI sau Cotroceni), lovitura de stat( adica „agenturilii”), propaganda( evident, nu e vorba de Antena3 unde se face jurnalism dezinteresat). Toate sunt fumate. Ori băiatul ăsta a gresit „podul” ca Moș Tăriceanu, crezand ca aici e grupul lui Liviu Plesoianu ori scopul celor care l-au pus sa scrie aici e sa dea cu bățul prin gard, poate-poate determina o reacție agresivă, ceva. E slab, nu le iese, oamenii de aici sunt de alt nivel, le-ar trebui ceva mai insidios, gen dna Mungiu, nu tot fasaieli d-astea cu binomul.

 8. … nu prea înțeleg,cum e posibil că în 13 minute de la peste 10000 să ajungă la peste 20000?
  Fac parte din primii diasporei care am ieșit în 2015 ,22,23 August și 1 decembrie când aceași huligani sau bătut cu jandarmii.
  Mie mișcarea asta îmi miroase a manipulare….
  Sunt împotriva clasei politice,nu suport PSD ul care ne-au furat și ne fură și restul…

 9. Tocmai ce s-a anuntat ca metroul va circula toata noaptea dupa program de revelion !
  Putila, X-ila, Asistatu (ala mic si-albastru), Morjane, ati bulit-o, tata !

  PS. Aveti dreptul la concediu ? Daca da, luati-vi-l si dispareti o vreme, zau ! 😉

  • Su,
   Au fost frate in concediu, de unde crezi ca s-au ales cu degeraturi la buricele degetelor, de au ajuns sa tasteaze monosilabic…!? Doar X-man, care a prins din zbor treaba cu copy-paste, umple la greu pagina dupa pagina, dar ce scrie el acolo nu citeste nimeni, dar bine ca ajuta G4M sa creasca in ”ochii” Mariei Sale Google…

 10. Culmea: intr-un sat din Teleorman, unde sunt acum, se auzea acum 20 min : MUIEPSD, Lui e mustaciosului! Wtf? Am Mai facut o data check location pe google maps ca nu imi venea sa cred urechilor :))))))) True story 🙂

  • Nu ne vom lasa pana nu o sa rasune limpede si tare la Gratia…! E o promisiune…!
   ”Alo, dracii de la amplificatoare? Scoateti un ”bine şi apăsat” pentru coordonatele: 44°26′N 25°26′E44°26′N 25°26′E…!”

 11. PSD website down… just wanted the give them a piece of my mind.

  Fuck’em dead!

 12. Give me 5, brother! MUIEPSD!

 13. Care 100,000?!? Abia am trecut de 20,000.

 14. pentru descurajarea abuzurilor unor jandarmi, ar trebui ca fiecare jandarm sa aiba inscriptionat un numar matricol, mare, fata-spate. astfel pot fi identificaţi şi traşi la raspundere cei care comit abuzuri.

  • Adevarat zici frate. Nu ar mai avea gândirea aia infecta ca ii ascunde o casca. Golanii se ascund cu cagule, ei cu căștile. Noi stam ca fraierii cu fețele la vedere.
   P. S. MUIEPSD !

  • Bravo, buna idee…! In felul acesta as putea sa-i vad si eu, la varsta mea, mai bine: ”Numerele 13 si 29, o sa ”clocotiti” la foc mic, dupa ce mai intai va voi ”fezanda” cu ceva gaz lacrimogen…!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.