G4Media.ro

Peskov: Rusofobia din Moldova nu rezonează cu oamenii, dar conducerea taie toate…

Sursa foto: Sergei GUNEYEV / RIA NOVOSTI / AFP

Peskov: Rusofobia din Moldova nu rezonează cu oamenii, dar conducerea taie toate legăturile / ”Nu putem decât să ne exprimăm regretul în această privință”

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dimitri Peskov, a calificat reducerea misiunii diplomatice a Rusiei în Republica Moldova drept o continuare a liniei neprietenoase a acestei țări, transmite Agenția Tass.

Rusofobia în Moldova deseori nu găsește niciun răspuns în rândul oamenilor, dar conducerea țării taie toate corzile, susține Peskov.

„Rusofobia este încurajată în toate modurile posibile acum în Republica Moldova, dar de multe ori nu găsește un mediu hrănitor în rândul oamenilor. Oamenii, din câte știm noi, nu prea sunt înclinați spre astfel de manifestări de rusofobie. Conducerea însăși taie toate legăturile. Acest lucru este rău”, a spus el, comentând decizia Chișinăului de a reduce numărul misiunii diplomatice ruse.

În același timp, Peskov a menționat că decizia Republicii Moldova de a reduce numărul misiunii diplomatice ruse este „o continuare a liniei neprietenoase a actualei conduceri a republicii” față de Federația Rusă.

„Din păcate, Chișinăul conduce în mod deliberat relațiile noastre într-o stare foarte precară. Nu putem decât să ne exprimăm regretul în această privință”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. „Dar, bineînțeles, astfel de pași conform regulilor diplomatice nu se lasă fără reciprocitate”, a conchis Peskov.

Anterior, Igor Zakharov, un reprezentant oficial al Ministerului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), a declarat pentru TASS că 45 de angajați ai ambasadei ruse, inclusiv diplomați și personal tehnic, vor fi expulzați din Moldova.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, s-a decis reducerea numărului de angajați ai ambasadei ruse la nivelul ambasadei moldovenești de la Moscova: până la 10 diplomați și 15 persoane responsabile de funcții administrative, tehnice și de altă natură.

Această decizie a fost explicată prin presupusele numeroase acțiuni neprietenoase și încercări de destabilizare a situației politice interne din Moldova.

Potrivit notei, diplomații ruși ar trebui să părăsească Moldova până la 15 august.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Influencerul care nu raspunde decat la apelativul „Maestre” o ataca pe Presedinta Maia Sandu de cate ori vine vorba despre ea, dar de data asta e de-a-dreptul furios pentru ca reduce numarul rusilor la ambasada.

  2. cine n-ar iubi asa oameni omenosi cum sunt orcii ..iti iau si masina de spalat din casa de omenosi ce sunt

  3. Be happy, Peskov. Ti-au rămas gagauzii…