G4Media.ro

Peskov: Kremlinul este „preocupat” de soarta soldatului rus Vadim Șișimarin, condamnat în…

Peskov: Kremlinul este „preocupat” de soarta soldatului rus Vadim Șișimarin, condamnat în Ucraina pentru crime de război, și va căuta modalități de a-i oferi asistență

Kremlinul este „preocupat” de situația soldatului rus Vadim Șișimarin și va căuta modalități de a-i oferi asistență, a declarat luni purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, citat de BBC.

Șișimarin, în vârstă de 21 de ani, este primul militar rus care a fost acuzat de crime de război în Ucraina. Luni, Șișimarin a fost găsit vinovat de împușcarea unui civil neînarmat în regiunea ucraineană Sumî și a fost condamnat de un tribunal din Kiev la închisoare pe viață.

„Desigur, suntem îngrijorați de soarta cetățeanului nostru”, a declarat Peskov reporterilor în cadrul unei conferințe telefonice.

„Nu avem multe oportunități de a-i proteja interesele pe teren, deoarece instituțiile străine nu au de fapt nicio activitate [la Kiev]. Dar acest lucru nu înseamnă că nu vom lua în considerare posibilitatea de a face încercări prin alte canale”, a adăugat Peskov, fără a preciza la ce tip de canale făcea referire.

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy, UK

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Dar de miile de civili nevinovati ucisi nu le pasa?

 2. Doar asistenta medicala! Are ceva probleme la mansarda!

 3. Chiar si in razboi sunt reguli.
  Printre ele ca nu ai voie sa ucizi civili, b0ule.

 4. Stiu ca sunteti pro-rus si totusi incerc sa va explic. Nu se considera crima atunci cand un soldat omoara alt soldat intr-un razboi (sau operatiune speciala mai nou), dar este crima atunci cand omoara un civil neinarmat.

 5. daca ai fi iesit din buncar in ultimii 50 de ani ai fi aflat de procesul de la nurnberg si multe altele si ai fi aflat ca se poate si in ce conditii. dar na, daca abia azi ai iesit, e de inteles.

 6. Dacă era judecat în România soldatul rus dura procesul pana ieșea la pensie Adica vreo 40 ani și vreo 10la curtea de apel. Murea de bătrânețe. Somn ușor România.

 7. Sigur le pasa, asa cum le pasa si de rusii morti care se descompun pe camp sau stau in morgile ucrainiene mobile…
  De ce sa le pese, fiecare soldat rus mort care nu este repatria reprezinta un castig la bugetul Rusiei

 8. Îți vine și ție rândul „dottore”!!!
  Tu crezi ca nu se știe cine ești???

 9. Asistență…. ceai la plic…