G4Media.ro

Pescarii din Scoția, afectați de Brexit: exporturile către UE s-au oprit temporar,…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Pescarii din Scoția, afectați de Brexit: exporturile către UE s-au oprit temporar, în viitor livrările de produse proaspete vor întârzia cel puțin o zi

Livrările de pește și fructe de mare de la micile pescării din Scoția către clienții din UE au fost oprite până pe 18 ianuarie din cauza problemelor cauzate de verificările sanitare, sistemele IT și de documentația vamală nouă – toate provocate de ieșirea Marii Britanii din UE, transmite The Guardian.

Sectorul pescuitului din Scoția, unul extrem de important pentru economia locală, este afectată de efectele Brexitului după ce clienții din Franța, Spania și alte state UE au respins produsele scoțiene perisabile pe motiv că timpul de livrare este prea mare.

Cel mai mare furnizor din industrie, compania daneză DFDS, a arătat că sunt probleme majore cu documentația vamală, existând multe erori în completarea actelor necesare pentru export în UE după ce Marea Britanie a ieșit din Uniune.

În plus, odată ce livrările vor fi reluate, compania daneză de logistică anunță că timpul de livrare a produselor proaspete către restaurantele europene va crește cu una sau două zile din cauza birocrației provocate de Brexit, potrivit The Guardian. Aceste întârzieri la livrare ar putea să ducă la rezilierea unor contracte, dat fiind că e vorba de produse extrem de perisabile. (Foto: Pexels.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. „si-au luat tara inapoi”

 2. Acum o luna aveam o gramada de „experti” romani care sustineu ca UK a avut numai de castigat de pe urma brexit si ca nu a pierdut nimic. Cum ca UE este pierzatorul in urma acordului. Ma mai mult ei sustineau ca totul va fi ca inainte cu singura diferenta ca acum UK are control deplin . Uite ca timpul demonstreaza ca nu e tocmai asa. Si asta e doar inceputul.

  • Experții ăștia romani evident locuiesc in Ro care văd UK doar in excursii.

  • Partea proasta e ca paguba e dubla. Si de partea cealalta se intampla acelasi lucru.
   Circulatia e blocata in ambele sensuri.

   Pentru ca cineva s-a scarpinat undeva desi nu avea buba. Acum are!
   Nu zic ca nu se va putea trai si asa! Atat UK cat si EU pot sa supravietuiasca una fara alta. Si isi vor gasi, in cele din urma solutii la toate problemele.
   Dar de ce sa te legi la cap daca nu te doare?

 3. Partea proasta e ca paguba e dubla. Si de partea cealalta se intampla acelasi lucru.
  Circulatia e blocata in ambele sensuri. Ambele parti pierd… Si pierd. Timp si bani

  Pentru ca cineva s-a scarpinat undeva desi nu avea buba. Acum are!
  Nu zic ca nu se va putea trai si asa! Atat UK cat si EU pot sa supravietuiasca una fara alta. Si isi vor gasi, in cele din urma solutii la toate problemele.
  Dar de ce sa te legi la cap daca nu te doare?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.