G4Media.ro

UPDATE Percheziții în Dâmbovița, într-un dosar care vizează suspecți de evaziune fiscală…

Sursa: G4Media.ro

UPDATE Percheziții în Dâmbovița, într-un dosar care vizează suspecți de evaziune fiscală și incendierea deșeurilor/ 72 de comisari de mediu și 300 de angajați MAI, prezenți la acțiune

34 de mandate de percheziție sunt puse în aplicare marți dimineață. Descinderile Gărzii de Mediu și IPJ Dâmbovița au loc în localitatea Bălteni, fiind vizați suspecți de evaziune fiscală și incendiere a deșeurilor feroase și neferoase, conform informațiilor G4Media.

La acțiune participă 72 de comisari de mediu și aproximativ 300 de angajați MAI.

UPDATE Comunicatul oficial al IGPR:

În această dimineață, 25 aprilie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pun în aplicare 34 de mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Bălteni, la 22 de agenți economici și 13 persoane fizice bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și incendierea de deșeuri.

Vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Cei în cauză sunt bănuiți că, din anul 2022 până în prezent, ar fi omis să evidențieze sau să declare veniturile obținute din activitățile de colectare a materialelor feroase și neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule.

Bănuiții ar fi incendiat bunurile dezmembrate, în vederea valorificării, astfel poluând mediul înconjurător.

În cadrul acțiunii, sunt angrenați polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratelor de poliție județene Argeș, Ilfov și Prahova.

În sprijinul acestora, se află echipe formate din comisari de la Garda Națională de Mediu și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Activitățile de cercetare sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...