G4Media.ro

Percheziţii în Botoșani, la persoane suspectate că ar fi cupat urechile şi…

sursa foto: Pexels

Percheziţii în Botoșani, la persoane suspectate că ar fi cupat urechile şi ar fi tăiat cozile unor câini/ Au fost găsiţi peste 60 de câini ţinuţi în condiţii improprii/ Amenzi de 7000 de lei, trei persoane duse la audieri

Poliţiştii din Botoşani au făcut percheziţii la persoane suspectate că ar fi cupat urechile şi ar fi tăiat cozile unor câini. Au fost găsiţi peste 60 de câini, de diferite rase, ţinuţi în condiţii improprii, transmite News.ro.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut trei percheziţii domiciliare, în judeţul Botoşani, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de ”intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor şi şi codotomie-tăiere cozii).

“Au fost identificate şase exemplare canine adulte, din rasa Doberman, care prezentau modificări structurale la nivelul cozii şi urechilor. La patru dintre acestea, modificările structurale la nivelul cozii erau recente, iar din cauza leziunilor provocate, poliţiştii au extins urmărirea penală şi sub aspectul comiterii infracţiunii de schingiurea animalelor”, a anunţat IPJ Botoşani.

La cele trei locuinţe au fost găsiţi 63 de câini, de diferite rase, care erau deţinuţi fără respectarea prevederile legale privind bunăstarea şi deţinerea animalelor. Din acest motiv proprietarii lor au fost amendaţi cu 7.000 de lei.

Trei persoane au fost duse la audieri.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu se mai zice taiat ci cupat ?! Prosti da’ fuduli, n-am ce zice!

    • Cum rămâne cu tăiatul cozilor la anumite rase de oi și castrarea diferitelor specii de animale? Decornatul vitelor și alte practici care ușurează munca fermierilor și chiar ajută la bunăstarea animalelor? Dar, cu animalele domestice sfâșiate de carnivore? Cine le monitorizează suferința și îi penalizează pe autori? Absurdități…

  2. Se taie – urechile și cozile – pt a-i utiliza la lupte. Cu cât e mai puțin de „apucat”, cu atât câinele are șanse mai mari să câștige în luptă.

    • Se tăiau acum 100 de ani, pentru ce zici tu… Cine mai face ce spui tu acolo? Lupte de câini:-)))) luptați-va mă, voi, dacă vă simțiți în stare si lăsați animalele in pace. Cumpătul urechilor s-a facut pana acum, in 80% din cazuri, din considerente pur estetice. Din moment ce câinii cupati au fost acceptați in show-uri, cum poți spune că toti cei ce au cupat urechile câinilor, făceau lupte de câini?!?!… Sunt zeci de canise din tara, care au câini cu urechile cupate. Crezi că fac campionate de lupte intre canise? Ceva liga canina?

  3. cainele este Vaca Sfanta a romanului, spusera halitorii de cefe de porc