G4Media.ro

Percheziții DIICOT la o grupare care falsifica documentația de obținere a indemnizației…

Percheziții DIICOT la o grupare care falsifica documentația de obținere a indemnizației pentru mame. Prejudiciul e de 1,7 milioane de euro

Procurorii DIICOT Călărași au făcut 50 de percheziții în această dimineață în Călărași, Ilfov și București într-un dosar privind o grupare care se ocupa cu falsificarea documentației pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului, potrivit unui comunicat al DIICOT.

37 de persoane sunt duse la audieri. Acuzațiile lansate de procurori sunt înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Potrivit DIICOT, între 2017 și 2020, gruparea a racolat persoane cu venituri modeste, devenite de curând părinți sau care urmau să devină părinți și le-a propus să folosească documente false pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului.

Gruparea avea mai multe firme de tip fantomă unde îi angaja pe părinți, fictiv și retroactiv, cu salarii foarte mari, ca să poată beneficia de indemnizație pe măsură de creștere a copilului. Banii obținuți astfle erau împărțiți cu membrii grupării.

Prejudiciul este de peste 8,2 milioane de euro, adică 1,7 milioane de euro.

”Pentru că aceste societăți comerciale erau înregistrate pe numele unor persoane interpuse, nu se achita, pentru perioada precizată, nici un fel de impozit pe salariu, astfel că acestea au ajuns să figureze cu datorii foarte mari la bugetul de stat.

Au existat și situații în care unii beneficiari au refuzat să achite, ulterior virării banilor, partea stabilită din indemnizație membrilor grupării organizate. În aceste cazuri, membrii grupului infracțional organizat au apelat la recuperatori sau au făcut demersuri pentru încetarea acordării dreptului.

Pentru a evita astfel de situații, în cazul unor beneficiari, membrii grupului infracțional organizat au reținut cardurile beneficiarilor și au retras din bancomate indemnizația, de această dată, ei fiind cei care, lunar, au înmânat beneficiarilor, jumătate din cuantumul indemnizației de creștere a copilului”, arată DIICOT.

Sursa Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mame teroriste.

  2. Guvernantii romani ofera cu marinimie pomana din bani luati cu japca legala din rodul trudei romanilor . De ce trebuie ,, incurajate ,, financiar femeile sa aibe copii ?! Ca sa conceapa copii pentru bani ? Ca sa poata fi falsificate acte pe astfel de scheme ?!

    • Cum anume incurajeaza statul femeile sa faca copii pt bani, daca iti da 80% din salariul net in momentul in care faci un copil?Tu platitoare de taxe ani de zile, iei daca faci un copil 80% pt maxim 18 luni cat stai in concediu dupa care continui sa platesti taxe catre stat .Unde-i pomana?Aaaaa, ca nu e nimic digitalizat sa vada statul cat am platit si cati ani asta deja nu e problema mea ca mama

  3. Conversie eronata : „Prejudiciul este de peste 8,2 milioane de euro, adică 1,7 milioane de euro”

  4. Intr-o tara normala incarcai adeverinta de iesire din spital ca ai nascut intr-un portal si se calcula automat de catre sistemul informatic cat ai de primit la noi inca este evul mediu completezi de iti vine rau la formularele alea, trebuie sa te duci la angajator sa ceri veniturile pe 6 luni etc. S-au dat cred ca peste 1 miliard de euro pe sisteme IT in romania pentru ca la noi nu statul roman cumpara ce are nevoie ci nenorocitii parasutati in firmele IT ofera ce au ei si nu pot castiga alte firme si ajung sa ofere niste sisteme inutile si dupa ce s-a terminat mentenanta sunt imposibil de mentinut.