G4Media.ro

Percheziții DIICOT la hoții și traficanții de persoane care au speriat Belgia…

Percheziții DIICOT la hoții și traficanții de persoane care au speriat Belgia și Marea Britanie

DIICOT a făcut 11 percheziții domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile din Belgia, într-un dosar privind o grupare specializată în spargeri de locuințe din Belgia, condusă de un buzoian, Nicușor Roșculeț, potrivit unui comunicat al unității de parchet.

Gruparea lui Roșculeț este acuzată că a dat nu mai puțin de 109 spargeri în Belgia în ultimii 4 ani.

Începând din luna martie 2016 până în prima parte a anului 2020, o grupare infracțională organizată constituită din cetățeni români a acționat pe teritoriul Belgiei, sustrăgând din locuințe și locuri împrejmuite, obiecte de grădinărit, biciclete, diverse ustensile, mașini-unelte, motoare pentru bărci, instrumente pentru pescuit, dar și mașini de tuns iarba, tractoare de tuns iarba sau combustibil în cantități mari.

Gruparea, având ca lider o persoană cu domiciliul în județul Buzău, era bine structurată și ierarhizată, beneficiind inclusiv de un imobil din apropierea graniței dintre Belgia și Germania, pus la dispoziție de un membru al grupării, pentru a fi folosit de suspecți ca loc de refugiu și punct de pornire al transporturilor pe timp de noapte.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că prejudiciul cauzat de activitatea grupului infracțional organizat este de peste 500.000 de euro, fiind comise 109 infracțiuni de furt calificat”, arată DIICOT.

Roșculeț a fost extrădat în Belgia pentru a fi judecat acolo.

Procurorii DIICOT, împreună cu polițiștii englezi de la Scotland Yard, au făcut alte 32 de percheziții, din care 23 în România, în județele Ilfov, Călărași și Caraș-Severin, și 9 în Marea Britanie, într-un dosar vizând o altă grupare specializată în trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani.

Liderul grupării este Florian Stoica zis Marius.

Încă din anul 2009, pe raza municipiului București și a județului Ilfov s-a constituit un grup infracțional organizat format din 28 de persoane, care a desfășurat activități de racolare a unor persoane vătămate de sex feminin, minore, provenite din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate, care, atrase de stilul de viață opulent al membrilor grupării și de promisiunile făcute de aceștia, au ajuns să fie exploatate pe teritoriul României, pentru ca după împlinirea vârstei de 18 ani, să fie exploatate sexual în țări precum Irlanda, Marea Britanie, Scoția și Germania.

Au existat şi situații în care victimele au fost transferate în ţări din Uniunea Europeană, încă din perioada minoratului, caz în care acestora le-au fost întocmite documente de identitate false.

Părțile vătămate erau exploatate cu promisiunea falsă că sumele de bani obținute din practicarea prostituției vor fi investite în bunuri mobile și imobile, pe care le vor deține împreună cu partenerii lor de viață. Membrii grupului infracțional organizat racolau permanent și alte tinere pe care le exploatau în aceleași condiții, extinzându-se pe teritoriul Marii Britanii sau a altor țări, sub atenta supraveghere a liderilor.

Pentru a ascunde activitatea infracțională, membrii grupării evitau să achiziționeze bunuri în nume propriu, astfel că, de cele mai multe ori, acestea erau înregistrate pe numele rudelor sau apropiaților.

Gruparea infracțională era bine organizată, pe baza principiului subordonării ierarhice, liderul fiind cel care monitoriza toate activitățile și percepea fiecărui membru o taxa de protecție.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani, 4 autoturisme de lux, documente, înscrisuri și telefoane mobile”, arată DIICOT.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Bine ca a fost extradat, in Romania il facea scapat DIICOT, sau judecatoria etc.

  • Corect! O foarte buna decizie.
   Ai nostri ar fi zis ca „fapta nu exista” la fel ca si in cazul tandarei. Niste jeguri umane.

 2. Traficantii cu multe stele au imunitate in continuare.

 3. Hoții și corupții au numai drepturi și nu trebuie stresați sau jigniți.
  Astăzi, dacă nu esti ”penal” înseamnă că esti prost…….
  Pâna la o sentința definitivă beneficiază de ”prezumția de nevinovăție”, deși toti au prinși furând. Păgugiții trebuie să se adrese instantei…. degeaba …. fiindcă sentiința nu poate fi pusă în executare.

 4. Observ ca DIICOTUL pescuieste masiv la infractori doar cand intra pe fir autoritatile din alte tari.
  Oare de ce nu au o perfomanta notabila si in afara colaborarilor cu tarile straine?
  Cine ii opreste?

  • cum cine? Aia care au grija ca voturile sa fie tot in favoarea lor. Ciuma rosie si galbena. Jeguri.

 5. Ajutoare de stat. Vazand ca afacerea intampina dificultati din cauza pandemiei, statul deschide doasrul asta, ca sa-l claseze in cativa ani, urmand ca apoi cei vizati dea statul in judecata pt despagubiri. Vezi cazul Tandarei.

 6. au grija PENSIILE SPECIALE sa faca un Tandarei 2?

 7. Iacă s-au întâlnit și cu ăștia, noaptea ca idioții, capii mafiilor și au pus-o de-o ședință foto! Să nu găsească ei la cele 34 de percheziții nici măcar o armă albă, un pistol artizanal tip brichetă, o brișcă de tăiat slănina sau un făcăleț? Pun pariu că nici măcar mașina aia de tuns iarba nu avea lamele la ea, cutiile erau goale iar in sacoșă aveau gogoșari.

  • Au fost gasite in romania , arme albe (pistol) cutite sabi , 50 de telefoane , bani si imscrisuri . Au mai luat si 4 masini de lux . Si-au facut datoria si inca o mai fac. Nu o sa ii lase in libertate , cazul acesta il au de 2 ani in vizor !

 8. zeci de milioane de euro anual pentru ce ? pentru musamalizarea black cube si 10 august ?