G4Media.ro

Pentru prima dată, Rusia nu a fost aleasă în consiliul de supraveghere…

Sursa foto: Pexels

Pentru prima dată, Rusia nu a fost aleasă în consiliul de supraveghere al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice

Rusia nu a fost inclusă în comitetul executiv al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), potrivit rezultatelor votului din cadrul organizației, transmite BBC.

„Decizia a fost luată…. 21 de țări membre ale OIAC au fost alese în consiliul executiv”, se arată în mesajul OIAC pe rețeaua de socializare X, publicat în urma rezultatelor votului la cea de-a 28-a Conferință a acestei organizații.

Patru țări din Europa de Est au concurat pentru trei locuri în Consiliul executiv al OIAC. Rusia a primit cele mai puține voturi, ceea ce înseamnă că nu are niciun loc în consiliu pentru prima dată în istoria organizației.

Din Europa de Est, din consiliu au făcut parte în cele din urmă Ucraina (126 de voturi), Polonia (123) și Lituania (76).

Agenția TASS relatează că Rusia a primit 65 de voturi, cu un minim necesar de 66.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Rusia nu are ce căuta în OIAC și a mulțumit țărilor care nu au susținut alegerea sa în consiliu.

Cea de-a 28-a Conferință a părților la OIAC are loc la Haga în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. permisul de utilizarea substantelor nucleare cine il elibereaza?