G4Media.ro

Pentagonul anunță investigarea presupuselor OZN-uri din jurul unor baze militare ale SUA

sursa foto: Wikipedia

Pentagonul anunță investigarea presupuselor OZN-uri din jurul unor baze militare ale SUA

În urma unui raport declasificat al Departamentului de Apărare al SUA publicat în luna iunie, care nu a reușit să explice 143 de incidente aeriene între 2004 și 2021, dintre care 18 apar să „demonstreze tehnologie avansată”, Pentagonul a anunțat crearea unui grup care să investigheze sesizările obiectelor zburătoare neidentificabile, sau OZN-uri, din jurul facilităților militare americane, conform ABC News.

„Incursiunile oricărui obiect aerian în spațiul nostru pentru uz special (SUA) constituie preocupări de securitate și de siguranță a zborului, și ar putea cauza probleme de siguranță națională”, menționează Pentagonul într-un comunicat de presă. Astfel, în perimetrul de analiză vor fi incluse zone restricționate ale spațiului aerian al armatei SUA, diverse arii pentru operații și exerciții, printre care și locuri restricționate pe motiv de securitate națională.

Grupul de Identificare al Obiectelor Aeriene și de Sincronizare a Managmentului (AOIMSG), care va fi supravegheat de lideri de top ai domeniului militar și de informații, are ca obiective detectarea, identificarea și atribuirea obiectelor de interes, conform unei înștiințări trimise conducerii Pentagonului de către secretarul adjunct al apărării, Kathleen Hicks, citate de BBC.

De asemenea, AOIMSG își propune să reducă discrepanțele în capacitatea de detecție a informațiilor, de spionaj și de contraspionaj, precum și recomandarea de politici în acest domeniu, dând asigurări că vor lua „foarte în serios” fiecare sesizare de incursiune aeriană, conform departamentul de apărare.

Cercetarea OZN-urilor de către guvernul american datează încă din 1940, conform forbes.com. Unul dintre cele mai complexe raporturi, denumit Proiectul Cartea Albastră și efectuat între 1952 și 1969, a investigat peste 12.000 de sesizări de OZN-uri, dar a descoperit că majoritatea lor erau explicabile, concluzionând la momentul respectiv că OZN-urile nu sunt o amenințare la securitatea națională.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Superman i-ar putea ajuta numa ca e grosutza daca apare p-acolo

  2. Au furat si motorina de la baza Kogălniceanu

  3. Petarde. Anul viitor vor fi și mai multe apariții stranii, majoritatea fiind elicoptere Apache cu mujahedini la manșă. În lipsă de altceva, încearcă o diversiune menitâ să acopere zgomotul asurzitoral prăbușirii inegalabilea puterii militare în Orient și a economiei, care o urmează.

  4. Nu sunt mujahedini, e Draagnia!!

  5. E unu pe YouTube, dacu liber , ar trebui ca pentagonul sa îl contacteze , are toate răspunsurile.
    😂

  6. Eu, daca as fi extraterestru, as fi mai interesat de fotosinteza decat de nuke, e muult mai complicata. Spargi un nucleu , unul mai cu nerv, in doua bucati inegale si face artificii si flama. Daca extrterestrii astia’s inteligenti si nu se joaca cu muta in praf, nu vor fi interesati de puscoace nucleare.

  7. deputatul secretar al apărării trebuie tradus corect prin adjunctul secretarului apărării !