G4Media.ro

Pentagonul anunţă că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de…

Sursa foto: Wikipedia / U.S. Army photo by Visual Information Specialist Paolo Bovo - Released

Pentagonul anunţă că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari / Sisteme de apărare antiaeriană NASAMS, rachete antitanc Javelin, muniție și blindate

Pentagonul a anunţat luni că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând mai ales din rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de precizie Himars, informează Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

Noua tranşă de ajutor mai prevede şi trimiterea de rachete suplimentare cu rază scurtă şi medie pentru sistemele de apărare antiaeriană NASAMS, precum şi rachete antitanc Javelin (foto), a precizat ministerul american al apărării într-un comunicat.

Kievul va mai primi şi 75.000 de obuze de 155 mm destinate sistemelor de artilerie occidentale cu care sunt dotate acum forţele ucrainene, precum şi circa 50 de vehicule blindate medicale.

Acest nou ajutor ridică la 9,8 miliarde de dolari totalul asistenţei militare oferite de SUA Ucrainei de la venirea la putere a lui Joe Biden, a precizat Pentagonul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. isi plange in perna dughin, pentru ca armele americane au dus la situatia actuala de pe front

    va musca din perna precum deputatul bulai cand este iubit

  2. Mama ce smecheri suntetinvoi, vezi ca au reduceri la pampers, la Catena!

    Parca te și vad un frustrat dala bubos, de traiese în concubinaj cu mămică lui, fericit și aclamat cu slipiri in ochi de nebun când rusii mai omoara niște civili, certandu-se cu televizorul, iar când iese cu băieții în parc stau prăjiți pw bănci de etnobotanice, AURusii, droguri de la hAUR

  3. Boachetarii internetului, boschetarii lui Putin!

  4. Și dacă se schimba premierul în Germania, ce insinuezi? Crezi ca o sa vina Merkel care nu mai este văzută bine în Germania, ca si-au dat toto seama ca i-a făcut slugi la rusi?.hahhajaj ba lasa ba AURolacule drogurile, ca ai creierul atrofiat!

  5. P.orcii lu’ PUTIN.ă…Hai șterge PUTIN.a !

  6. Dar bani pentru reconstructia blocurilor, spitalelor, scolilor nu dati?